Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Uncategorized

Lübnanlı Şiilerin Şehit Edilmesinin Ardından Necef ve Kerbela İlim Havzaları Tatil Edildi; Ayetullah Seyyid Murteza Şirazi’nin Dersleri Tatil Oldu

Lübnan’daki savaşın tırmanması ve İsrail’in bu ülkenin güneyine yönelik saldırılarının ardından Necef ve Kerbela’daki ilim havzaları tatil edildi.

Bu karar, Lübnan’ın mazlum halkıyla dayanışma beyanı ve İsrail saldırılarının kınanması doğrultusunda alındı.

Alınan haberlere göre, Ayetullah Seyid Murteza Şirazi’nin Necef’teki dersi dahil olmak üzere birçok büyük Şii aliminin dersi bu vesileyle geçici olarak tatil edildi.

İslam dünyasında Şii alimlerin atan kalbi sayılan Necef Eşref ve Kerbela ilim havzaları, bu kapatmayla birlikte Lübnan halkına dayanışma ve desteklerini duyurdu.

Lübnan’daki çatışmalar ve İsrail’in bu ülkenin güneyine saldırıları İslam dünyasında yoğun tepkilere yol açmıştır. Irak’taki ilim havzalarının kapatılması Şii alimlerin Lübnan halkının mevcut durumu konusundaki hassasiyetini ve dayanışmasını göstermektedir.

Bu eylem, Şii ulemanın yüzyıllardır dünyanın güçlü halkları önünde yaptığı, zulme karşı duran ve mazlumlara eşlik eden Şii alimlerin bir simgesidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu