Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Uncategorized

BM, Dünya Liderlerine İnsan Hakları Krizlerini Sona Erdirme Çağrısında Bulundu

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun yıllık toplantısında dünya liderlerinin, yaygın insan hakları krizlerini sona erdirmek için ciddi adımlar atması yer aldı.

Filistin’den Sudan’a, Afganistan’dan Ukrayna’ya kadar insan hakları ve ekonomik adalete ilişkin küresel sorunlar bu toplantının gündeminin ilk sıralarında yer alıyor.

Ekonomik adaletsizlik ve iklim krizleriyle mücadelede yol haritası olarak önerilen “Gelecek İçin Anlaşma”nın Güvenlik Konseyi’ndeki reformlar ve insan haklarının korunmasına yönelik yeni taahhütler bu toplantının diğer önemli konuları olacak.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun yıllık toplantısı için bir araya gelen dünya liderleri, küresel ölçekte insan hakları krizlerini sona erdirmek için harekete geçmelidir.

Bu yıl 20-30 Eylül 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek toplantıda Filistin, Sudan, Ukrayna, Myanmar, Venezuela ve Afganistan’ın durumu gibi konular gündemde.

Ayrıca Gelecek Oturumda liderler ekonomik adaletsizliği gidermek ve sağlıklı bir çevreyi teşvik etmek için temel değişiklikleri vurgulayacaklar.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, dünya liderlerinden bu toplantılarda yıkıcı savaşlara, kan dökülmelerine ve büyük suçlara son verilmesi yönündeki istek ve kararlılıklarını ifade etmelerini, ayrıca bu suçları işleyenlerin suçunu ve sorumluluğunu kabul etmelerini istedi.

“Louis Charbonneau”; Birleşmiş Milletler İnsan Hakları İzleme Örgütü başkanı, “dünya liderlerinin yoksulluğu, ekonomik adaletsizliği ve çevre krizlerini ortadan kaldırmak için somut öneriler benimsemesi gerektiğini” vurguladı.

“Gelecek İçin Anlaşma” adı verilen anlaşma, uluslararası iş birliğine yönelik yol haritası olarak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun yıllık toplantısında ele alınacak.

Bu anlaşma, insan haklarına saygı gösterilmesini, küresel ekonomik reformların gerçekleştirilmesini ve iklim değişikliğiyle mücadeleyi vurguluyor.

Veto kullanımının sınırlandırılması da dahil olmak üzere BM Güvenlik Konseyi’nde yapılacak reformlar bu toplantının ana konularından biri olacak.

Dünya liderleri aynı zamanda Filistin ve Sudan da dahil olmak üzere bölgesel krizlere de değinmeli ve sivillere yönelik yasa dışı saldırıları önlemek için çatışan taraflara silah transferini önlemelidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu