Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Şia Merceiyeti

Büyük Dini Mercii Ayetullah Şirazi: Şeyh Mufid ve Şeyh Tusi’den Günümüze Kadar Şii Alimler Arasındaki Görüş Birliğine Göre, Kur’an’ın Sözlerinden Bir Nokta Dahi Tahrif Edilmemiştir.

Ayetullah Seyyid Sadık Hüseyni Şirazi’nin günlük ilmi toplantısı Rebiülevvel’in 12’si Pazartesi günü gerçekleştirildi. Bu toplantıda da önceki toplantılarda olduğu gibi katılımcıların çeşitli fıkhi konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

Ayetullah Şirazi, Kur’an’ın değiştirilmemesinin sebebi ile ilgili olarak şöyle demiştir: Elimizdeki bu Kur’an’ın orijinal Kur’an olması ve değiştirilmemesi, Hafs’ın Asım’dan rivayeti yüzünden değildir. Çünkü bu rivayet geçerli değildir. Bu Kur’an bize mütevatir olarak ulaşmıştır.

Ayetullah Şirazi şöyle devam etti: Tenzil’de, yani Kur’an’ın tefsir ve tefsirinde mutlaka tahrifat meydana gelmiştir ve bazı hadislerde tahrif olduğunun belirtilmesi bu üç duruma işaret etmektedir. Tahrifat bize ulaşan Kur’an’ın ve elimizde bulunan Kur’an’ın ifadelerinde ne eksiltme ne de ekleme yapılmamıştır.

Ayetullah Şiraz şu noktayı da vurguladı: Bu konuda Şeyh Müfid ve Şeyh Tusi’den bugüne kadar Şii alimlerinin görüşleri, Kur’an’ın sözlerinin bir noktada dahi tahrif edilmediği yönündedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu