Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Uncategorized

Barışı Yanlısı Özgür Müslüman Kurumu, Uluslararası Cehaletle Mücadele Günü’nde Eğitimin Güçlendirilmesi Çağrısında Bulundu

Uluslararası Cehaletle Mücadele Günü münasebetiyle, Uluslararası Şiddetin Karşıtlığı Örgütü (Özgür Müslüman), cehaleti ortadan kaldırmaya yönelik uluslararası çabaları takdir ederken, genç inananları bilimsel ve araştırma becerilerini geliştirmek, toplumlarının kalkınmasına katkıda bulunmak insanlığa hizmet etmek ve dünyaya ilişkin bilgilerini güçlendirme çağrısında bulundu.

Şii haber ajansının haberine göre bu örgüt, İslam dininde bilim ve eğitimin önemine vurgu yaparak, Kur’an-ı Kerim’in ilk ayetinde okumayı aklı başında olan her insan için bir görev olarak kabul ettiğini belirtti.

Açıklamada, “1.400 yıldan fazla bir süre önce Alak Suresi, İslam dininin ve insanın evriminin önemli bir parçası olarak okuma ve öğrenmenin önemine dikkat çekti.” ifadesine yer verildi.

Cehaletle mücadeleye yönelik küresel çabalara değinen Özgür Müslüman Örgütü, bu konunun Müslüman milletler arasındaki önemini vurguladı ve tüm İslam toplumlarına cehaleti ortadan kaldırmak ve tüm insanları okuma-yazma becerileri ve okuryazarlıkla donatmak için daha fazla çaba göstermeye çağırdı.

Bu kuruluş aynı zamanda Emir El-Mü’minin Ali aleyhisselamın “Dinin kemali ilim öğrenmek ve onu uygulamaktır” sözlerine de atıfta bulunarak gençleri bilimsel ve entelektüel yeteneklerini güçlendirmeye çağırarak toplumsal ilerlemeyle paralellik göstererek bilimin, insanların ve toplumların gelişmesinin ve refahının anahtarı olduğunu vurguladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu