Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Şia Yayın ve Medya Kuruluşları

Hintli Alimelerin Vakıf Düzenlemesi Tasarısına Tepkisi

Hintli alimler topluluğu, vakıflarda değişiklik yapılmasına tepki gösterdi ve bunu Müslümanların din işlerine müdahale etmeyi amaçlayan bir eylem olarak nitelendirdi.

Hindistan Ulema Cemiyeti’nin devlet başkanı Müftü Muhammed Halil Ghasemi, Amritsar’daki Hayruddin Camii’nde düzenlediği basın toplantısında tasarıyı kınarken, Hindistan merkezi hükümetini Müslümanların ve diğer azınlıkların dini işlerine müdahale etmekle eleştirdi.

Vakıf düzenleme tasarısının vakıf kuruluna müdahale amacıyla sunulduğunu ve Müslümanların bu yasa tasarısını kendi haklarına aykırı bir eylem olarak gördüklerini sözlerine ekledi.

Bu konferansta Müftü Yusuf Ghasemi, Sihlerin veya Hinduların dini komitelerine hiçbir Müslümanın üye olmadığına ve böyle bir talebin bulunmadığına dikkat çekerek, Müslümanların dini komitelerinde diğer dinlerin temsilcilerinin bulunmasının nasıl mümkün olabileceğini sordu !?

Müftü Ghasemi ayrıca bağış gelirlerinin mezarlık, okul, cami, eğitim ve Müslümanların ekonomik kalkınması gibi hayır amaçlı kullanıldığını kaydetti.

Hintli alimler topluluğu, bölge yetkilileri aracılığıyla başkana protesto notları göndererek bu tasarının reddedilmesini talep etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu