Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Şia Yayın ve Medya Kuruluşları

Barış destekçisi Hür Müslüman Örgütü Dünya okur yazar bilmemeyle mücadele gününde Eğitimi güçlendirmeyi talep etti

Okur yazar bilmemeyle mücadele dünya günü münasebetiyle , dünya şiddetsiz örgütü (Hür Müslüman) okur yazar bilmemeyi ortadan kaldırma amacıyla gösterilen uluslararası çabalardan ötürü teşekkür ve takdir ederek tüm mümin genç müslümanlardan istedi ki kendi bilimsel ve araştırma yeteneklerini , ayrıca kendi etrafında olan dünyaya ilimlerini artırarak , kendi toplumlarının kalkınması be insanlığa hizmete katılımda bulunsunlar.


Şii haber ajansının haberine göre bu örgüt kendi ifadesinde islamda ilim be eğitimin önemine vurgu yaparak hatırlatır ki Kuran-i Kerim’in ilk tenzil edilen ayesinde okumanı her güçlü bireyin vazifesi olarak vacip kılmıştır.
İfade’de gelmiş ki: «1400 yıldan fazla önce ALAG suresi okuma ve öğrenmeye İslamın bir parçası olarak önemsemiştir.»
Hür Müslüman Örgütü okur yazar bilemeyle mücadele yolunda evrensel teşebbüsler’e vurgu yaparak bu mevzunun Müslüman milletler arasında daha fazla önem arz ettiğine değinmiştir.
Bu örgüt ayrıca Hz.Ali’nin sözüme istinaden ki buyurur: Dinin tamamlanması ilim ve o ilim’e amel etmektedir» gençleri kendi ilimsel ve düşünce yeteneklerini artırmak ve onu toplumsal kalkınma yolunda hizmete almağa çağrı yapmıştır ve vurgulamıştır ki bilim kalkınmanın anahtarıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu