Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Asya

Gazze’nin yeniden yapılması için 80 milyar dolar ihtiyaçtır

ABD merkezli bir araştırma şirketinin verilerine göre Gazze’de 7 Ekimden itibaren savaş esnasında tahrip edilmiş binaların yeniden yapılması için 80 milyar dolar yatırıma ihtiyaç vardır.


California merkezli Rend corporation araştırma şirketinin sonuçlarına göre Gazze’nin yeniden yapılması 80 milyar ve sadece enkaz kaldırılması 700 milyon dolar masrafa sahiptir.
Ayrıca Gazze devlet basın ofisi dünyayı kış mevsiminde 2 milyon yerinden edilmiş olan Filistinli vatandaşın bir İnsani faciayla karşı karşıya kalmasına göre uyardı.
Bu ofisin söylediğine göre yerinden edilmişlerin yüzde 74 çadırları kullanılamaz hale gelmiştir ve 135 bin çadırdan 100 bini yıpranmışlıktan dolayı değişilmesi gerekiyor.
Söz konusu kurumun raporuna göre Gazze savaşı 42 milyon ton enkaz arkasında bırakmıştır ki 1.3 milyon kamyonu doldurmak için yeter. Enkazı kaldırmanın masrafı ise 700 milyon dolardır ve kaç sene sürecektir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu