Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Şia Yayın ve Medya Kuruluşları

Uluslararası şiddetsizlik örgütü Dünya Demokrasi günü nedeniyle demokrasilerin güçlenmesini istedi

Uluslararası Şiddetsizlik örgüt (Hür Müslüman) 15 Eylül dünya demokrasi günü münasebetiyle kutlanan gün nedeniyle birleşmiş milletlerden dünyada demokrasinin tırmanması hedefiyle teşebbüsleri , ayrıca otoriter rejimlere karşı yürütülen kampanyadan ötürü teşekkür etti.


Şii haber ajansının haberine göre bu örgüt ifadesinde bu günün önemini vurgulayarak onu otoriterliğin meşruiyetsizliğinin bir simgesi olarak , ayrıca her birey ve toplumun kendi egemenliğini kurmasını bir hak olarak gördüğünü saymaktadır.
Söz konusu örgütün dediğine göre demokrasi birey vatandaşın siyasi karar verme mekanizmasında katılımını sağlıyor ve onlara bu imkanı veriyor ki kendi toplumunun ihtiyaçlarını karaşılayabilen liderler seçsinler.
Hür Müslüman örgüt kendi mesajında müslüman ülkeler liderlerine hitaben siyasi reformlar istediğini vurguluyor ki ifade özgürlüğü ve siyasette katılım hakkını sonuçlarından korku olmadan bir şekilde garanti etsin.
Bu örgüt ayrıca şeffaflık ve yolsuzluk ile mücadelenin önemine vurgu yaparak , varlıkların adil bir biçimde paylaşılması ve siyasi güçün şiddetsiz bir şekilde geçişini , müslüman toplumların kalkınması ve istikrarı için ne kadar önemli olduğunu tekrarlıyor.
İfadenin sonunda uluslarası şiddetsizlik örgütü vurguluyor ki Müslüman milletlerin baskı ve otoriterlikten uzak durmaları gerekmektedir.
Ayrıca bu ülkelerin liderlerini adalet ve kalkınmanın gerçekleşmesi için gerekli olan demokrasinin tırmandırılmasına davet etmiş.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu