Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Afganistan

Afganistan’da Hazara Şiilerine Karşı Silahlı Saldırı; 14’ten Fazla Kişi Vuruldu

Afganistan’ın merkezindeki Şii eyaleti Daykendi’deki yerel kaynaklar, Kerbela ziyaretçilerini karşılamak üzere bu eyaletin Sangtaht ve Bandar kentinden bir grubun, Afganistan’ın Ghor eyaletiyle olan sınır şeridinde silahlı kişilerce saldırıya uğradığını söylüyor.

Bu insanlar, yakın zamanda Irak ve İran’dan Kerbela ve kutsal türbelerini ziyaretten dönen Erbain ziyaretçilerini karşılamak için bir grup olarak giderek silahlı saldırganlar tarafından saldırıya uğradılar.

Kaynaklardan biri bu saldırıda en az 12 kişinin şehit olduğunu ve bazılarının yaralandığını belirtirken, diğer kaynaklar şehit sayısını 14 ve yaralı sayısını 2 kişi olarak bildirdi.

Bir başka kaynak ise saldırı yerinin Sengtaht bölgesi ve Daykendi limanı sınırındaki Ghor’un “Pole Seng” köyü olduğunu söyledi.

Kaynaklara göre, terör olayında yaralananlardan bazılarının durumunun kritik olduğu bildirildi.

Daykemdi ve Ghor’daki yerel Taliban yetkilileri şu ana kadar bu saldırı hakkında yorum yapmadı.

IŞİD grubunun Horasan kolunun, Afganistan’ın merkezindeki Dayken ve Ghor sınır bölgesinde Hazara vatandaşlarının vurulmasını üstlendiğini de belirtelim.

Bu grup, haber bülteninde saldırıda 15 kişinin şehit olduğunu, 6 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Daykendi kaynakları 14 kişinin şehit olduğunu doğrulayarak ölenlerin tamamının erkek olduğunu söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu