Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Uncategorized

Seul’de Toplanan Dünya Liderleri, Askeri Uygulamalarda Yapay Zekanın İnsanlar Tarafından Kontrol Edilmesi Çağrısında Bulundu

Salı günü Güney Kore’de düzenlenen küresel zirvede, yapay zekanın askeri kullanımı üzerinde “insan kontrolünün sürdürülmesinin” önemi vurgulandı.

Seul’deki iki günlük zirvenin sonunda yayınlanan bildiride, yapay zekanın kitle imha silahlarının yayılmasını hızlandırma potansiyeli konusunda uyarıda bulunuldu.

Seul’deki küresel zirve, askeri uygulamalarda yapay zeka üzerinde insan kontrolünün gerekliliğini vurguladı.

Zirvenin katılımcıları yapay zekanın kitle imha silahlarını yaymak amacıyla kullanılmasının önlenmesi gerektiğini vurguladı.

Bu zirve, “Askeri Alanda Sorumlu ve Duyarlı Yapay Zeka” başlığı altında, aralarında Amerika Birleşik Devletleri ve Çin’in de bulunduğu 90’ı aşkın ülkeden temsilcilerin yanı sıra 2.000’e yakın hükümet yetkilisi ve uzmanın katılımıyla gerçekleştirildi.

Başkent Seul’de yapılan iki günlük toplantının sonunda yayınlanan bildiride, yapay zekanın kitle imha silahlarının yayılması ihtimaline karşı da uyarıda bulunuldu.

Bu zirvenin “Eylem Planı” başlıklı sonuç bildirisinde yapay zekanın askeri uygulamalarda geliştirilmesi, konuşlandırılması ve kullanılmasında “uygun insan katılımının” gerekliliği vurgulandı. Bu açıklamada, yapay zeka sistemlerinin güç uygulamak amacıyla kullanılmasında insan muhakemesi ve kontrolünün önemine dikkat çekildi.

Açıklamada, “Kitle imha silahlarının yayılmasına yönelik yapay zeka teknolojilerinin kullanımının önlenmesi gerektiğini vurguluyoruz” denildi.

Bu açıklamada yapay zeka sistemlerinde güç kullanımında insan muhakemesi ve kontrolünün önemi vurgulandı.

Zirvede ayrıca yapay zekanın silahsızlanma ve silahların kontrolü çabalarına destek amacıyla kullanılması ve bu yönde kullanılması gerektiği vurgulandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu