Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
AvrupaIrak

Ezidiler Henüz Daha Dublin Toplantısından Adalet Bekliyor

İrlanda’nın başkenti Dublin’de, aşırı Sünni grup DEAŞ’ın Ağustos 2014’te gerçekleştirdiği ve binlerce kişinin öldürülmesine ve yerlerindend edilmesine yol açan Ezidi soykırımını görüşmek üzere dün önemli bir toplantı düzenlendi.

Bu toplantının amacının, aşırı Sünni grup DEAŞ’ın uluslararası hukuka ve Uluslararası Ceza Mahkemesi Tüzüğü’nün 6, 7 ve 8. maddelerine göre soykırım suçu olarak kabul edilen suçlarını soruşturmak, savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar.
olduğunu belirtmekte fayda var.

Bu toplantıda aşırı Sünni grup DEAŞ’ın yargılanmasının yanı sıra mağdurlara ve ailelerine tazminat ödenmesi ve halen bu terör örgütünün elinde bulunan kaçırılan kişilerin serbest bırakılması konularının ele alındığını da belirtmek gerekiyor.

Son olarak şunu da belirtmek gerekir ki, Irak Kürdistan Bölgesi Ezidi Genel Müdürlüğü’nün istatistiklerine göre 1.280 civarında Ezidi öldürüldü, 2.300 çocuk yetim kaldı, 2.700’den fazla kişi hala kayıp, 100.000’e yakın kişi ise yerlerinden edildiler ve Avrupa’ya, Kuzey Amerika’ya göç ettiler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu