Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Afrika
Trend

Sudan Sağlık Bakanlığı: Sel ve Kolera Mağdurlarının Sayısı 390’a Yükseldi

Sudan Sağlık Bakanlığı, savaşın harap ettiği bu ülkede sel ve kolera mağdurlarının sayısında artış olduğunu ve yaklaşık 400 kişiye ulaştığını bildirdi.

Sudan Sağlık Bakanlığı, yaptığı açıklamada, Afrika kıtasının kuzeyinde yer alan bu Arap ve Müslüman ülkede şiddetli yağış ve selin yanı sıra kolera salgını nedeniyle ölenlerin sayısının toplam 390’a yükseldiğini duyurdu.

Bakanlık yaptığı açıklamada, kuzeydeki “Nil Nehri” eyaletinin yanı sıra doğudaki “Kasala” ve “El-Kadarif” sınır eyaletlerinde 6 ölüm de dahil olmak üzere 268 yeni kolera vakasının kaydedildiğini duyurdu. Sudan’da şu ana kadar bu ülkenin etkilenen yedi eyaletinde 185 ölüm dahil 5 bin 692 vakanın kaydedildiği doğrulandı.

Birleşmiş Milletler istatistikleri Sudan’da geçen yılın Nisan ayından bu yana süren savaşın yaklaşık 18.800 ölüm ve 10 milyon evsiz ve mülteciyle sonuçlandığını gösterirken, uluslararası kuruluşlardan, 13 eyalete yayılan savaşın neden olduğu yiyecek kıtlığı nedeniyle bu ülkede bir insani felaketin önlenmesine yönelik talepler artmaya başladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu