Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Uncategorized

90’dan Fazla Sivil ve İnsan Hakları Örgütü Afganistan’daki İnsan Hakları Krizinin Tırmanmasından Endişeli 

90’dan fazla Afgan ve uluslararası sivil ve insan hakları örgütü, İnsan Hakları Konseyi’ne üye ülkelere yazdığı açık mektupta Afganistan’daki insan hakları krizine ilişkin kaygılarını dile getirdi. 

Bu kurumlar Afganistan’daki insan hakları ihlallerine acilen yanıt verilmesi gerektiğini vurguladı. 

Afganistan’daki duruma ilişkin bu açık mektup, 16 Eylül Cuma günü, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nin 57. toplantısının arifesinde yayımlandı. 

Bu kurumlar, cinsiyet ayrımcılığının uluslararası hukuka göre bir suç olarak tanımlanmasına ve yasal hale getirilmesine yönelik taleplerin gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu mektupta ayrıca etnik ve dini grupların ortadan kaldırılması, özellikle Şii ve Hazaralara yönelik tehditler, ekonomik kriz, protestocuların, gazetecilerin ve eski askerlerin tutuklanmasına ilişkin endişeler de dile getirildi. 

İnsan hakları örgütleri bu konulardan endişeliyken, dün bazı BM Güvenlik Konseyi üyesi ülkeler yeni yasanın Taliban’a uygulanması konusundaki endişelerini ortak bir bildiriyle dile getirdiler. 

İnsan haklarına ve temel özgürlüklere saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayan bu ülkeler, bu yasanın derhal iptal edilmesini talep etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu