Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Şia Merceiyeti

Ayetullah Şirazi’nin beyanlarında Resulullah (s.a.a) ve Hazreti Zehra (s.a)’nın Herkesi Kapsayan ve Evrensel Hitabı

Ayetullah Şirazi, Allah Sefer Ayının 28’i Resulü’nün şehadetinin yıldönümü münasebetiyle düzenlediği merasimde yaptığı konuşmada şunları söyledi: Kur’an-ı Kerim, “İnsanlar” terimini defalarca kullanmıştır; bu terim tüm insanları kapsar. Sayıları sekiz milyarı aşan bu varlıklara insanoğlu ulaşmış olduğundan, Kur’an kültürünün bu insanların hepsine ulaşması zorunludur.

Sözlerine şöyle devam etti: İslam Peygamberi (s.a.a.) de Gadir gününde “insan topluluğu” tabirini defalarca kullanmıştı ve o büyük kalabalık Müslümanlardan oluşuyordu. Demek ki o Peygamberin sözlerinin bütün insanlara ulaşması gerekmektedir ve bu husus diğer masumlar için de geçerlidir.

Ayrıca şunu da vurguladı: Kur’an-ı Kerim’in ve masumların (a.s) kültürünün dünyanın her yerindeki insanlara ulaştırılması gerekmektedir ve bu zorunludur. Bu sebeple uydu, gazete vb. her türlü kitle iletişim araçları kullanılmalıdır.

Ayetullah Şirazi, Resulullah (s.a.a)’in şehadeti vesilesiyle bu gece İran saatiyle 22:00’de toplantısında uzmanların katılımıyla yaptığı açıklamaların analizinin de burada yer aldığını belirtmek gerekir. Konusu: Resulullah (s.a.a) ve Hz. Zehra (s.a)’nın sözleriyle açık anlatım ve halka hitap, bu akşamki Panorama programında İmam Hüseyin (a.s) Kanalı’nın Farsça bölümünde canlı yayınlanacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu