Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Avrupaİslam Dünyası

İngiltere’de 80 İslami örgüt İslamofobi İle Mücadele İçin Teşkilat Kurdu

İngiltere’deki 80 İslami örgüt, aşırı sağcı taraftarların Müslümanlara yönelik şiddetli saldırılarının ardından ülkede artan İslamofobiyle mücadele etmek için yeni bir teşkilatın kurulduğunu duyurdu.

Londra’da düzenlenen basın toplantısında 80 İslami grubun temsilcileri, ülkede tırmanan İslamofobinin üstesinden gelmek için yeni bir teşkilatın kurulduğunu duyurdu.

80 İslami kuruluş ve Müslüman toplumun önde gelen isimleri adına okunan açıklamada, İngiliz hükümetinden, İngiliz toplumunda ortaya çıkan İslamofobi olgusuna karşı kararlı adımlar atması istendi.

Son dönemde aşırı sağa atfedilen bazı kişilerin saldırıları İngiltere’de yaygın ayaklanmalara neden olmuş, İngiltere ve Kuzey İrlanda’nın birçok şehrine sıçrayarak İslam toplumlarında endişelerin artmasına neden olmuştur.

Bu teşkilatın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: Aşırı sağın son isyanları göz önüne alındığında, 80 İslami örgüt ve Müslüman toplumun liderleri, hükümetin artan İslamofobi tehdidiyle başa çıkmak, Müslümanlara yönelik nefret ve şiddetin endişe verici artışı nedeniyle acil ve kesin bir eyleme geçilmesini talep etmek üzere bir araya geldi.

Bu teşkilat, bu saldırıların yoğunlaşmasını ve artmasını İngiliz toplumunda İslamofobiyi normalleştirme riskinin göstergesi olarak değerlendirdi.

Bu grup İngiliz hükümetine üç temel talep sundu; birincisi, topluma Birleşik Krallık’ta İslamofobinin hoş görülmeyeceğine dair açık bir mesaj vermek amacıyla İslamofobinin yeniden tanımlanması ve bir komite tarafından önerilen önceki tanımın revize edilmesinin İngiliz Parlamentosuna “geciktirilmeden” yerine getirilmesi talebini iletti.

Grup ayrıca sosyal medyanın ve ana medyanın nefreti yayma ve İslamofobiyi teşvik etmedeki rolüne odaklanarak aşırı sağ faaliyetlerin bağımsız bir şekilde gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

Son olarak, İngiliz hükümetine, başta Britanya Müslüman Konseyi olmak üzere yasal temsilcileri aracılığıyla Müslüman topluluklarla doğrudan temas kurma çağrısında bulundu.

Son yıllarda İngiliz Müslüman Konseyi liderliğinde yapılan değişikliklere rağmen İngiliz hükümetlerinin İngiliz Müslüman Konseyi ile iletişimden kaçınması dikkat çekmektedir.

Muhafazakar Parti liderliğindeki önceki hükümet de, önerilen tanımın ifade özgürlüğünü sınırlayacağını öne sürerek İslamofobinin tanımını kabul etmeyi reddetmiş, bir yandan da “uygulanabilir bir tanım” bulmaya çalışmıştı.

80 İslami örgütün katılımıyla bir teşkilat kurulduğunu duyuran bu grup, İngiltere’de aşırı sağın başlattığı, Müslümanların ve camilerinin yanı sıra azınlıklar ve göçmenlerin de hedef alındığı ayaklanmalara doğrudan bir yanıt niteliğini taşımaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu