Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Suudi Arabistan

Hac İbadetinin Siyasi veya Mezhepsel Amaçlarla Kötüye Kullanılmasını Önlemek İçin Suudi Arabistan’dan Talimat Yayınlandı

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı yeni bir talimat yayınlayarak, Hac töreninin siyasi veya mezhepsel amaçlarla istismar edilmesine hiçbir şekilde izin verilmeyeceğini vurguladı.

Bu talimat, Suudi Arabistan’da kamu güvenliğini, kanun ve düzeni bozacak eylemlerde bulunmak üzere hiç kimsenin bu ülkeye girmesine izin verilmeyeceğini belirtiyor.

Bu düzenlemelere göre, diğer ülkelerden gelen hacıların tüm sorumluluğu yetkili makamlara aittir.

Araştırmacılara göre, bu talimat tam bir tarafsızlıkla yerine getirilirse ve uygulanmasında herhangi bir araçsal kullanım veya ayrımcılık meydana gelmezse, bu talimatın kalıcı bir prosedür haline gelmesi için diğer yerler ve ritüeller veya dini topluluklar için iyi bir model olabilir. Hac ibadeti siyasi veya mezhepsel amaçlara yönelik dini ritüeller terk edilmelidir.

Bu karar, bazı kişilerin Erbain’i kötüye kullanma niyetinde olduğu bir dönemde açıklandı ve kamuoyunda ve sosyal medyada birçok tepkiyle karşılandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu