Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Şia MerceiyetiŞia Yayın ve Medya Kuruluşları

İmam Hüseyin (a.s) medya Grubunun Erbain Yayınları Sona Erdi.

Erbain merasiminde İmam Hüseyin (a.s) medya grubu tarafından gösterilen canlı yayınlar sona erdi.

Irak’ın farklı bölgelerindeki Erbain merasiminin bu yıl önceki yıllara göre daha erken başladığını da belirtmek gerekiyor.

22 Muharrem Pazartesi sabahı Basra’nın güneyindeki Ras el-Bişeh bölgesinde 12. “Denizden nehre” sloganlı Erbain yürüyüşü başladı.

Bu yıl Erbain ziyaretçilerinin bu programa önceki yıllara göre daha erken başladığını, Irak’ın farklı yerlerinde Erbain heyetlerinin önceki yıllara göre daha erken başladığını belirtmekte fayda var.

1446 yılında da önceki yıllarda olduğu gibi İmam Hüseyin (a.s)’ın Erbain merasimi İmam Hüseyin Medya Grubu’na ait altı TV kanalı tarafından dünyanın beş dilinde canlı yayın olarak gerçekleştirildi.

İmam Hüseyin (a.s) medya grubu bu dönemde Erbain yürüyüşünü günde 16 saatten fazla canlı yayınlayarak izleyicilerine bu yürüyüşün tüm detaylarını takip etme ve onlarla doğrudan bağlantı kurma fırsatı verdi.

Aralıksız bir ay boyunca yayınlanan bu yayım, bu medya grubunun dünyanın dört bir yerinden Ehl-i Beyt (a.s)’ın aşıklarının talebine yanıt vermek ve Erbain töreniyle ilgili doğru ve kapsamlı bilgi sağlamak için gösterdiği büyük çabayı göstermektedir.

Erbain ziyareti, Iraklı Şiiler arasında popüler dini geleneklerden biridir ve kökeni yüzlerce yıl öncesine, Ehl-i Beyt (a.s)’ın dostlarının Erbain amacıyla Irak’ın farklı yerlerinden Kerbela’ya taşındıkları zamana kadar uzanır.

Son yıllarda bu törene milyonlarca insanın katıldığı, dolayısıyla bu etkinliğin dünyadaki en büyük yıllık dini toplantı olarak kabul edildiği, bu törende hazır bulunan kişi sayısı hakkında on beş ile otuz milyon arasında bir istatistik belirtilmektedir.

Hicri 1403 yılından itibaren, Erbain merasiminin İmam Hüseyin (a.s) medya grubu tarafından canlı olarak yayınlandığı on dördüncü yıl olduğunu, önceki yıllarda olduğu gibi diğer yayın kuruluşlarına ücretsiz yayın ve destek hizmetlerini de verdiğini belirtmek gerekir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu