Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
İslam Dünyası

Ayetullah Şirazi’nin Hindistan’daki Temsilcisi, Vakıf Kanununun Revize Edilmesi Konusunda Bu Ülkenin Hükümetine Eleştiri ve Önerilerini Sundu.

Muhalefet partisi liderlerinin Hindistan Parlamentosu’nda hükümetin 2024 Vakıf Değişiklik Tasarısını protesto etmesinin ardından, önerilen değişiklik tasarısını değiştirmek ve gözden geçirmek üzere Parlamento’da bir komite kuruldu.

Söz konusu komitenin başkanı Jagdambaka Pal, Lucknow’da Müslüman alimlerle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Bu bağlamda Lucknow’da Ayetullah Şirazi’nin vekili Hüccetü-l İslam vel-Müslimin Seyid Saif Abbas Nagavi ile de görüştü.

Seyyid Saif Abbas Nagavi, avukat Seyyid Muhammed Haydar Razavi’nin 2024 Vakıf Değişiklik Tasarısı’na ilişkin hazırladığı eleştiri ve önerileri Jagdambek Pal’a yazılı olarak iletti.

Delhi, Lucknow, Haydarabad, Kalküta, Muzaffarpur dahil olmak üzere Hindistan’ın farklı yerlerinde Şii büyüklerin iki veya üç yüzyıl öncesinden bu yana birçok toprağı vakfettiklerini belirtmek gerekir.

Hindistan’ın bağımsızlığından önce ve bu ülkenin İngiliz hükümeti tarafından işgali sırasında ve Hindistan’ın bağımsızlığından sonra, farklı dönemlerde farklı hükümetlerin yönetimi sırasında da Şii vakıflara çok fazla zarar verildi.

2024 tarihli Vakıf Değişiklik Tasarısı Hindistan Parlamentosu’nda onaylanırsa Şii vakıfları büyük kayıplara uğrayacak.

2024 tarihli Vakıf Değişiklik Tasarısı’na karşı çıkan bazı partilerin liderlerinin yanı sıra, farklı mezhep ve dinlerden liderler ile gayrimüslim dini ve ulusal liderler de bu yasa tasarısına şiddetle karşı çıkıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu