Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Afrika

Nijerya’da Sembolik Erbain Yürüyüşü

Dün Nijerya, İmam Hüseyin (a.s)’ın Erbain’i münasebetiyle Ehl-i Beyt (a.s)’ın aşıklarının büyük bir yürüyüşüne tanık oldu.

Bu azadarlar büyük gruplar halinde Maraba bölgesinden başkent Abuja’ya hareket ederek Ehl-i Beyt (a.s)’a olan bağlılık ve sevgilerini gösterdiklerini belirtmek gerekir.

Bu yürüyüşün sabah 9’da Masaka pazarından başladığını ve Maraba Uluslararası Pazarı’na ulaşmasının yaklaşık üç saat sürdüğünü belirtmekte fayda var.

Bu yürüyüşe katılanlar, adaleti sağlamak ve adaletsizliği ortadan kaldırmak için verdikleri mücadelenin ilhamını İmam Hüseyin (a.s)’ın hareketinden ve Kerbela’daki büyük fedakarlıklarından aldığını vurguladılar.

Katılımcılar ayrıca İmam Hüseyin (a.s.)’in hedeflerini destekleyen sloganlar atarak İmam Hüseyin (a.s)’a samimi bağlılıklarını da ilan ettiler.

Son olarak şunu da belirtmek gerekir ki, dünyanın diğer şehirlerinde de Erbain merasimleri düzenlenmiş olup, onun yolunun ve ideallerinin devamına vurgu yapılmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu