Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Irak
Trend

Irak'ın Sınır Kapıları Erbain Ziyaretçileriyle Doldu

Milyonlarca insanın katıldığı İmam Hüseyin (a.s)’ın Erbain ziyaretinin arifesinde, Irak ülkesinin geçiş noktaları ve sınırları ziyaretçiler ve Ehl-i Beyt (a.s) aşıklarıyla doldu.

Bu konuyla ilgili olarak “Güvenlik Güçlerinin Medya Daire Başkanı” Tümgeneral Tahsin Al-Khafaji yaptığı açıklamada; “Erbain ziyaretçilerinin güvenliğini sağlamak için sınır kontrolü ve sınır güvenliği alanında İran, Türkiye, Kuveyt, Suudi Arabistan, Ürdün ve Suriye dahil olmak üzere komşu ülkelerle çok yüksek düzeyde koordinasyon düşünülmüştür.”

Ayrıca şunları belirtti; Bu Erbain ziyaretinde Irak içinden ve dışından milyonlarca insan Kerbela’ya doğru hareket ediyor ve bu güzergahta hacıların güvenliği büyük önem taşıyor.

Irak Ulaştırma Bakanlığı’nın, ziyaretçilerin kutsal şehir Kerbela’ya rahatça ulaşabilmesi için sınır kapılarından Kerbela’ya 200 otobüs tahsis edildiğini duyurduğunu da belirtmekte fayda var.

Öte yandan “devlet medyasının sözcüsü” Haydar Mecid dün yaptığı açıklamada, sınır kapılarından Kerbela kentinin girişlerine kadar Irak hükümetinin tüm kurumlarının Erbain ziyaretinin sorunsuz geçmesi için alarma geçtiğini belirtti.

“Irak İçişleri Bakanı” Abdul Amir al-Şamri de doğu Irak’taki bazı sınır kapılarını ziyaret ederek, yetkililerle ziyaretçilere hizmet verilmesi ve ziyaret sırasında bu geçişlerde güvenlik planının uygulanması konusunda görüş alışverişinde bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu