Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Uncategorized
Trend

Beyin Hücrelerini Harekete Geçirerek Obeziteyi Tedavi Etmek 

Bilim insanları, kafa derisi yoluyla serebral korteksi elektriksel olarak uyararak iştahı bastırıp obeziteyi tedavi edebileceklerini keşfettiler. 

Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre dünya çapında her sekiz kişiden biri aşırı kilolu ve bu durum obezite tedavisini dünyanın en önemli piyasalarından biri haline getirdi. 

Bu doğrultuda, yıllarca süren araştırmalar sonucunda Dr. Shin’in ekibi, “transkranyal rastgele uyarım” veya “tRNS” teknolojisi kullanılarak prefrontal, dorsal ve lateral korteksin elektriksel uyarılması yoluyla iştah bastırmanın sağlanabileceğini belirledi.

Özellikle, bu teknoloji belirli bir alana elektriksel uyarıyı hassas bir şekilde iletebilir ve saçlar arasındaki boşluğa nüfuz ederek kafa derisine temas ederek beyin aktivitesinde değişikliklere neden olabilir. 

Dr. Shin, “tRNS tedavi grubunun plasebo grubuna kıyasla iştahta, yemek yeme isteğinde ve açlıkta önemli bir azalma gösterdiğini gözlemledik” dedi. 

Buna ek olarak, tedavinin yemeyi yeme hissini önlediği,  stres, depresyon, kaygı veya mutluluk karşısında oluşan yemek yeme dürtüsünü önemli ölçüde azalttığı görülüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu