Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Uncategorized
Trend

Necef Eşref'te 13. yıllık Erbain Hac Konferansı

Pazartesi günü, Necef Eşref şehri, İmam Hüseyin (a.s)’ın Erbain ziyareti temalı Necef Eşref İlim Havzası Talebelerinin 13. yıllık konferansının düzenlenmesine tanık oldu.

Necef Eşref İlim Havzası (İlim Havzası Talebeleri Erbain ziyareti yolunda dini konulara değinecektir) sloganıyla düzenlediği bu konferans, Kur’an-ı Kerim’den ayetlerin okunması ve Irak’lı şehitlerin ruhlarına Fatiha Suresi’nin okunmasıyla başladı.

Katılımcılar, bu konferansın düzenlenmesinin amacının Erbain ziyaretinin itikadi ve fıkhi yönlerini tanıtmak ve Irak içinden ve dışından gelen Erbain ziyaretçilerinin sorularını yanıtlamak olduğunu belirtti.

Ayrıca, bu yıllık konferansın başlatılmasının, dünyanın her yerinden ve Irak’ın farklı illerinden milyonlarca ziyaretçiyi Kerbela’ya yönlendiren büyük bir medya projesi olan büyük Erbain ziyaretinin bilimsel ve hukuki yönlerini derinleştirdiğini de eklediler.

Konferansa katılanlar ayrıca bu projenin dini farkındalığı yaygınlaştırmak ve ziyaretçilerin sorularına cevap vermek amacıyla hayata geçirildiğini vurguladı.

Necef Eşref İlim Havzası talebeleriyle işbirliği içinde gerçekleştirilecek olan bu organizasyonda, bir grup seçkin din adamı da Kerbela’ya giden yollarda ziyaretçilerin şeri hükümlerini yanıtlamak ve dini konuları anlatmak üzere hazır bulunacaktır..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu