Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Uncategorized
Trend

Güney Afrika'da Tarihi "Hamidi" Camisi Restore Edildi

Güney Afrika’daki Hamidi Camii’nin restorasyonu Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın çalışmalarıyla tamamlandı.

Şii haber ajansının Anatoli’den aktardığı habere göre, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), 19. yüzyılın ortalarında inşa edilen ve 1980 yılından bu yana kültürel miras listesinde yer alan Johannesburg’daki Hamidi Camii’nin restorasyonunu tamamladı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı yaptığı açıklamada, şunları söyledi: Bu projenin amacı Türkiye ile Güney Afrika’daki Müslüman toplumu arasındaki tarihi ve kültürel ilişkileri güçlendirmektir.

Hamidi Camii’nin girişinde Sultan II. Abdulhamid’in imzası bulunup, ana tavanı Fetih ve Fatiha sureleri ile, kadınlar mahfili ise geleneksel Türk motifleriyle süslenmiştir.

Bu proje, Türkiye ile Güney Afrika Müslüman toplumu arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi, ortak kültürel mirasın korunması ve diplomatik ilişkilerin güçlendirilmesi yönünde önemli bir adımdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu