Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Uncategorized
Trend

Mehran Sınırı, İmam Hüseyin (a.s)’ın Erbain Törenine Katılmak İçin Gelen İranlı Ziyaretçilerin Akınına Tanık Oluyor

Mehran-Zarbatiye sınır kapısı, Erbain için Kerbela’ya giden İranlı ziyaretçilerin yoğun varlığına tanık oluyor.

Medyada çok sayıda İranlı ziyaretçinin geçişlerine Irak’ın Wasit vilayetindeki Zarbatiye sınır kapısının karşısındaki Mehran sınır kapısından devam ettiği bildirildi.

Şii haber ajansı, basında çıkan haberlere göre Mehran-Zarbatiye sınır kapısı, İmam Hüseyin (a.s)’ın Erbain ziyaretine katılmak için mukaddes Kerbela şehrine giden İranlı ziyaretçilerin yoğunluğuna tanıklık ediyor.

Raporun devamında, bu sınır kapısının, gerekli hizmetlerin sağlanmasının yanı sıra, Irak ve İran sınırındaki ziyaretçilerin ağırlanması ve oradan da mukaddes Kerbela şehrine geçiş sürecini kolaylaştırmayı amaçladığı belirtiliyor.

Bu haberlere göre, İranlı ziyaretçilerin yoğunluğu bu geçiş üzerinden iki gün önce başlamış ve bu nedenle bu dönemde söz konusu geçiş üzerinden yapılan ticari alışverişlerin yapıldığı bu merkez İranlı ziyaretçiler Irak’a geçene kadar durdurulmuştur.

Irak’ın Wasit vilayetindeki Zarbatiye sınır kapısının, geçen yıl Misbah el-Hüseyn (a.s) kuruluşunun ilettiği talepler sonrasında İmam Hüseyin (a.s)’ın Erbain ziyaretçilerine kalacak yer sağlama alanında büyük bir gelişme gösterdiğini belirtmekte fayda var.

Misbah el-Hüseyin (a.s) Yardım ve Kültür Kuruluşu, Vasit valiliğine yaptığı talepte, bu geçiş kapısının İmam Hüseyin (a.s)’ın ziyaretçileri için uygun şekilde geliştirilmesini talep etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu