Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Uncategorized
Trend

Vakıf Değişiklik Tasarısı ve Hindistan'daki Müslüman Mülklerinin Yeniden Sayımı

Narendra Modi hükümetinin bağış yasasını Vatandaşlık Değişikliği Yasası (CAA) ve Ulusal Vatandaşlık Kaydı (NCR) doğrultusunda değiştirmeye yönelik son hamlesi, Hindistan’daki Müslüman mülkleri büyük ölçüde etkiledi.

Bharatiya Janata Partisi’nin önerdiği reformlar Müslüman toplumundan sert eleştiriler aldı.

Önerilen tasarıya ilişkin Müslüman toplumunun genel algısı, BJP hükümetinin vakıf mülklerini kontrol ederek millileştirmek ve Müslümanlara ait mülkleri yağmalamak istediği yönünde.

Şunu belirtmekte fayda var ki, eğer Müslüman vakıflarının gerçek değeri kamuya açıklanırsa, Hintli Müslümanların diğer ülkelerden eğitim bursu veya hac yardımına ihtiyaç duymayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Cemaatlerinin kendi maddi sorunlarını kendi varlıklarından yönetebilirler.

Öte yandan hükümet, Vakıf Kurulu’na böyle bir özerklik verilmesinin, Müslümanların pan-Hint kimliği altında örgütlenmesine yol açabileceğinden, bunun gelecekteki herhangi bir hükümet için sorun teşkil edebileceğinden ve Hindistan’daki Müslümanların siyasi gücünü güçlendirebileceğinden korkmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu