Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Uncategorized

Bugün Yeryüzünün Sıcaklığı Neyin Sonucundadır?

Bilim adamları iklim değişikliğinin ve küresel ısınmanın nedenini bu gezegenin geçmişinde arıyor.

ETH Zürih araştırma kuruluşu tarafından yakın zamanda yayınlanan bir araştırma, gezegenin geçmiş iklimine dair bilgiler sunuyor ve ısınmanın bugünkü etkilerine dair benzersiz bir bakış açısı sunuyor.

Bu araştırmanın, Arizona Üniversitesi, Leeds Üniversitesi, CNRS Toulouse ve İsviçre Federal Enstitüsü gibi önde gelen kurumlarla işbirliği içinde “ETH Zürih” düşünce kuruluşundaki jeoloji bilimciler tarafından yürütüldüğünü belirtmek gerekir.

Araştırmaya göre, volkanik patlamalar genellikle hızlı iklim değişikliklerine yol açarak, ekosistemleri ve doğal yaşam alanların etkiliyor ve dinozorların yok olması gibi kitlesel yok oluşlara neden oluyor.

Volkanik faaliyetlerin arttığı bu dönemler, iklimi düzenleme sistemlerini milyonlarca yıl boyunca değiştirdi ve gezegenin bitki örtüsünde, dünyanın iklimi üzerinde silinmez bir etki bırakan değişikliklere neden oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu