Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Afganistan
Trend

Taliban, Afganistan'ın Doğusundaki 17 Yerel Radyo ve Televizyon Kanalının Faaliyetlerini Askıya Aldı

Afganistan Gazeteciler Merkezi, vergilerin ödenmemesi nedeniyle Taliban’ın Nangarhar vilayetindeki 17 radyo ve televizyon kanalının faaliyetlerini askıya aldığını bildirdi.

5 Ağustos Pazartesi günü Afganistan Gazeteciler Merkezi, Taliban İletişim ve Teknoloji Bakanlığı’nın bu medyayı geçmiş vergileri ödemeyene kadar faaliyet göstermesine izin verilmeyeceği konusunda uyardığını belirten bir bildiri yayınladı.

Konuyla ilgili ciddi endişelerini dile getiren bu kurum, Taliban’dan bu kararın gözden geçirilmesini ve yerel medyaya adil davranılmasını talep etti.

Nangarhar’daki yerel medya yetkilileri, Afganistan Gazeteciler Merkezi’ne, Taliban’ın kontrolünü yeniden ele geçirmesinden sonra ekonomik sorunlarının iki katına çıktığını ve ana gelir kaynağı olan ticari reklamcılığın eşi benzeri görülmemiş bir şekilde azaldığını söyledi.

Geçtiğimiz ay Afganiatans Gazeteciler Merkezi, bu yılın ilk altı ayında Taliban’ın Kabil’deki iki televizyon kanalı, Gazni’deki iki radyo istasyonu, Lokman’daki bir radyo istasyonu ve Host ve Parvan eyaletlerindeki diğer iki radyo istasyonu dahil olmak üzere yedi medya kuruluşunu engellediğini söyledi.

Taliban’ın Afganistan’ın kontrolünü yeniden ele geçirmesinden bu yana Afganistan’daki medya ve gazetecilerin faaliyetlerine kapsamlı kısıtlamalar getirdiğini belirtmek gerekir.

Gazetecileri savunan kuruluşlar; birçok gazetecinin ülkeyi terk etmesinin yanı sıra ekonomik sorunlar nedeniyle birçok medya kuruluşunun da faaliyetlerini durdurduğunu belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu