Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Uncategorized

Dünya Şiddet Karşıtlığı Örgütü Birleşik Krallık'taki Çatışmaların Sona Erdirilmesinin Gerektiğine Vurgu Yaptı

Dünya Şiddet Karşıtlığı Örgütü yaptığı açıklamada, İngiltere’de yaşanan olaylardan duyduğu hoşnutsuzluğu dile getirerek çatışmaların sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı.

Dünya Şiddeti Karşıtlığı Örgütü (Özgür Müslüman), İngiltere’de son dönemde Müslümanlara yönelik şiddet eylemlerinden derin bir memnuniyetsizlik duyduğunu, çatışmaların sona erdirilmesi, ırkçı ve nefret dolu yaklaşıma sahip örgüt ve partilerin faaliyetlerinin sınırlandırılması gereğini dile getirerek bu eylemlerin kışkırtmaya yönelik olduğunu vurguladı.

Şii haber ajansının haberine göre, Dünya Şiddet Karşıtlığı Örgütü, İngiltere’nin bu konuyla ilgili yayınladığı insan hakları raporlarını düzenli olarak takip ettiğine dikkat çekerek, yaptığı açıklamada şunları ekledi: Müslümanlara yönelik isyan ve saldırılar, müslüman bir vatandaşın, henüz daha mahkeme kararıyla kanıtlanmamış bir cinayetle itham edilmesinin ardından yayılmaya başladı.

Dünya Şiddeti Reddetme Örgütü, İngiltere’deki bazı iç partilerin siyasi veya bölgesel amaçlarla gerçekleştirdiği bu tür şiddet içeren, kışkırtıcı ırkçı ve nefret dolu eylemleri şiddetle kınayarak bu eylemlerin sadece bazı grupları etkilemekle kalmayıp Birleşik Krallık içinde güvenliğe ve sivil barışa ciddi bir zarar verdiğini vurguladı.

Bu açıklamada, şiddetin mevcut tırmanışının, toplumsal uyumu tehdit eden bir güvenlik kaosu durumunu temsil ettiği ve İngiliz yetkililerin, entelektüel veya ideolojik eğilimleri ne olursa olsun, nefreti ve şiddeti kışkırtan tüm tarafları durdurmak için derhal müdahale etmesini gerektirdiği vurgulandı.

Söz konusu açıklamada, bu durumun istikrarın sağlanması ve her din ve etnik kökenden insanların haklarının korunması için gerekli tedbirlerin alınmasının gerektiği belirtiliyor.

Örgüt ayrıca farklı topluluklar arasındaki diyaloğu ve anlayışı teşvik edip, aşırıcılık, ırkçılık, nefret ve Britanya’daki sosyal yapıyı zayıflatmak isteyenlere karşı durup onlarla yüzleşmenin önemini vurguladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu