Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Pakistan

Son Yedi Ayda Pakistanlı Katı Sünni Militanların Saldırılarında Artış

Pakistan’da aşırı Sünni militanların saldırılarında artış görüldü ve bu saldırılar sırasında ülke genelinde aralarında güvenlik personeli ve sivillerin de bulunduğu 108 kişi öldürüldü.

Alınan bilgilere göre, Ocak ayından bu yana son yedi ayda bu militanların gerçekleştirdiği 557 şüpheli saldırıda aralarında güvenlik personeli ve sivillerin de bulunduğu en az 582 kişi öldü, 610 kişi de yaralandı.

Pakistan’ın kuzeybatısındaki Afganistan sınırındaki Hayber Paktunhava eyaletindeki militanların saldırıları temmuz ayından bu yana artarak 60 kişinin ölümüne, 27 kişinin yaralanmasına yol açan 36 militan saldırısına tanık olundu.

Güneybatıdaki Beluçistan eyaletinde de 12 ölüm ve 24 yaralanmayla sonuçlanan 12 militan saldırısına tanık olundu; Sind eyaletinde de altı ölüm ve iki yaralanmayla sonuçlanan beş saldırı gerçekleşti.

Ülkenin güvenlik güçleri Pakistan Taliban Hareketi örgütüne ait altı önemli komutanını da öldürdü.

Pakistan Ordusu, Veziristan, Hayber ve Karam bölgelerindeki kuvvetlere yönelik son saldırıların ardından Hayber-Paktunhava ve Beluçistan’daki operasyonlarını da yoğunlaştırdı.

Ordunun Temmuz ayında Hayber Paktunhava ve Beluçistan’da gerçekleştirdiği 10 operasyonda en az 29 şüpheli terörist ve aralarında bir subayın da bulunduğu 17 asker öldürüldü.

İslamabad, “Afganistan merkezli” Pakistan Taliban Hareketi militanlarını Pakistan içinde terör saldırıları düzenlemekle suçluyor fakat Kabil ise bu suçlamaları reddetmeye devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu