Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Afganistan

Taliban’ın Uruzgan Has’taki Hazara Şiilerine Karşı Baskısı Devam Ediyor

Uruzgan şehrinden gelen haberlere göre, Hazara din alimi Rüstem Rahimi’nin öldürülmesi davasıyla ilgili tutuklanan kişilerin serbest bırakıldığını anlatıyor.

Uruzgan kentindeki yerel kaynaklar, Hazara din adamı Rüstem Rahimi’nin öldürülmesiyle ilgili olarak tutuklanan kişilerin serbest bırakıldığını bildirirken, üç kişinin hâlâ Taliban’da gözaltında olduğunu, diğerlerinin de serbest bırakıldığını bildirdi.

Bu cinayetle ilgili olarak Taliban, Uruzgan’da Hazaraların yaşadığı Şeşper bölgesinde 50’den fazla kişiyi tutuklamıştı.

Bir kaynak medyaya, 3 kişi dışında tüm tutukluların serbest bırakıldığını söyledi.

Bir başka kaynak ise bu üç kişiden birinin cinayet suçlamasıyla, diğer ikisinin ise Rüstem Rahimi cinayetine aracılık etmek suçundan tutuklandığını söyledi.

20 Temmuz Cumartesi günü Rüstem Rahimi, Şeşper bölgesinde yerel kaynaklar, Taliban elbisesi giydiğini söylediği iki kişi tarafından öldürüldü.

Rüstem Rahimi’nin eşi, katillerin Peştun olduğunu söyledi. Ancak kaynaklara göre Uruzgan’daki yerel Taliban yetkilileri bu iddiayı kabul etmeyerek Şeşpar sakinlerini hapse atmaktadır.

Kaynaklara göre Taliban Şeşper bölgesindekileri hakaret ve aşağılamalarla tutuklamaktadır.

Daha önceki kaynaklarda Taliban’ın Şeşper’de Hazaralara yönelik cinayetleri “etnik gruplar arası” bir çatışma gibi göstermeyi planladığını söylemişti.

Kaynaklar, Taliban’ın Rüstam Rahimi’nin oğluna bu cinayeti Hazara’ların işlediğini söylemesi için baskı yaptığını da ekliyor.

Afganistan’ın Taliban tarafından yeniden ele geçirilmesinden bu yana, Uruzgan şehrinin Hazara sakinlerine yönelik çok sayıda cinayet vakası gerçekleştirildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu