Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
İran

Hamas’ın Siyasi Şideri İsmail Heniye Tahran’da öldürüldü

İran Devrim Muhafızları, İsmail Heniye ve korumalarından birinin Tahran’da öldüğünü duyurdu.

İran Devrim Muhafızları, Filistinli Hamas grubunun siyasi lideri İsmail Heniye ve korumalarından birinin Tahran’daki evlerinde öldürüldüğünü duyurdu ve Hamas da bu haberi doğruladı.

İsmail Heniye, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın göreve başlama törenine katıldıktan sonra öldürülürken, henüz bu saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı.

Rusya dışişleri başkanı yardımcısı çarşamba günü devlet tarafından işletilen RIA Novosti haber ajansına, Hamas’ın siyasi lideri İsmail Heniye’nin öldürülmesinin “tamamen kabul edilemez bir siyasi cinayet” olduğunu söyledi.

Mikhail Bogdanov, cinayetin “gerginliğin daha da artmasına yol açacağını ve Gazze’deki ateşkes müzakereleri üzerinde de olumsuz etki yaratacağını” sözlerine ekledi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Hamas’ın siyasi lideri ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müttefiki İsmail Heniye’nin “utanç verici cinayetini” kınadı.

Bakanlık, “Bu saldırının amacı Gazze savaşını bölgesel boyutlara taşımaktır ve Netanyahu hükümetinin barışı sağlamaya niyetinin olmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır.”

Gelişmelerin ardından Beyaz Saray sözcüsü, Beyaz Saray’ın Hamas’ın İran’daki siyasi lideri İsmail Heniye’ye suikast yapıldığına dair raporları gördüğünü ancak hemen yorum yapmaktan kaçındığını söyledi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, İsmail Heniye’nin öldürülmesini kınayarak bu eylemi korkakça bir eylem ve tehlikeli bir gelişme olarak nitelendirdi.

Mahmud Abbas Filistinlileri İsrail işgaline karşı birlik, sabır ve istikrar çağrısında bulundu.

New York Times, iki İranlı yetkilinin aktardığına göre, Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi’nin İran liderinin ofisinde acil bir toplantı düzenleyeceğini duyurdu. Bu medya kuruluşunun yayınlamış olduğu haber, yalnızca “olağanüstü” koşullarda gerçekleşen bir toplantıdır.

Bu toplantıda, Ortadoğu’da İran’a kuvvet güçlerini denetleyen Devrim Muhafızları’nın Kudüs Gücü komutanı da bulunuyor.

İsrail ordusu, aralarında CNN ve AFP’nin de bulunduğu çok sayıda uluslararası medya kuruluşuna, yabancı medyanın Heniye’nin öldürülmesiyle ilgili yorum taleplerine yanıt vermeyeceğini söyledi.

Hamas’ın siyasi lideri İsmail Heniye’ye suikast İran’ın başkentinde gerçekleşti ve yalnızca bir hafta önce İran İstihbarat Bakanı İsmail Hatib “Mossad ağının çöküşünü” 13. hükümetin istihbaratsal olarak “en gurur verici olay”ı ilan etti. “

İsmail Hatip 26 Temmuz Cuma günü şunları söyledi: “13. hükümette bilim adamlarımıza suikast düzenleyen veya önemli merkezleri sabote eden Mossad şebekesinin faaliyetleri, onun erişimleri ve güçleri de yok edildi.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu