Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
İran

Ayetullah Şirazi: İmam Hüseyin (a.s)’a Yardım Etme İmkanına Sahip Olup da Ona Yardım Etmeyenlerin Sonradan Pişman Ilsalar Dahi Hiçbir Faydasının Olmayacağını Belirtti.

Ayetullah Seyyid Sadık Hüseyni Şirazi’nin günlük ilmi toplantısı 19 Muharrem 1446 Cuma günü yapıldı. Kendileri toplantıda da önceki toplantılarda olduğu gibi, katılımcıların çeşitli fıkhi konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

Ayetullah Şirazi, İmam Hüseyin (a.s)’a zor zamanında yardım edilmesinin gerekliliğine değinerek şöyle söyledi: İmam Hüseyin (a.s)’e yardım etme gücü ve kabiliyetine sahip olanlar, onu yalnız bıraktılar ve ihtiyaç anında ona yardım etmediler. Onlar bu yüzden sonradan pişman olsalar bile, pişmanlıklarının bir faydası olmayacaktır.

Beyanlarının devamında, bu konu bir insanın diğer bir insanı öldürüp sonra da yaptığından pişman olmasıyla eşdeğerdir diye ifade ettiler.

Muhtar’ın karakteriyle ilgili ise şunları söyledi: Muhtar ile ilgili olarak aralarında merhum Ayetullah Seyyid Muhammed Şirazi’nin de bulunduğu bir grup ulema, Muhtar’ın hakkında yazdıkları bir kitapta onun isyanını doğru bulmuş ve hareketinin İmam Seccad (a.s)’ın izniyle olduğunu değerlendirmiştir.

Hazreti Fatime-i Zehra )s.a)’nın çektiği acıların hakikatini nasıl anlayabiliriz sorusuna karşılık u yanıtı verdi: İhlas, kararlılık ve ciddi bir azim gerektirir. İmam Kazım aleyhisselam bu konuda bir hadis-i şerifinde şöyle buyurmuştur: Arapçadaki Azamet’in “ta” sı ciddi karar anlamına gelen bir vurgu için kullanılmıştır. Güçlü bir kararlılık ve irade, yani bu konu ciddi bir azim gerektirmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu