Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Irak

Irak Ulaştırma Bakanlığı’nın İmam Hüseyin (a.s)’ın Erbain Ziyaretçilerine Hizmet Etme Hazırlığı

Irak Ulaştırma Bakanı, bu bakanlığın Erbain ziyaretçilerine yönelikyapmış oldukları hazırlıkları hakkında bilgi verirken, Saveh-Hicame demiryolu projesinin gidişatı hakkında da bilgi verdi.

Irak Ulaştırma Bakanı Razzak Mohibs Al-Saadawi, bu bakanlığın milyonunlarca ziyaretçinin katıldığı Erbain yürüyüşüne hazır olduğunu ve bu amaçla özel bir komite kurulduğunu duyurdu.

Şii El Saadavi haber ajansı haberinde, bu konuyla ilgili şunları söyledi: Irak Başbakanı Muhammed Şuya El Sudani tarafından bir milyon Erbain ziyaretiyle ilgili işleri koordine etmek için özel bir karargah oluşturuldu ve Ulaştırma Bakanlığı da bu kapsamda kurulan karargahın üyelerinden birisidir.

Ayrıca Ulaştırma Bakanlığı’nın, İmam Hüseyin (a.s)’ın Erbain ziyaretçilerine hizmet vermeye tamamen hazır olduğunu vurguladı.

Al-Saadawi, yolcu şirketleri, özel taşımacılık şirketleri, kara taşımacılığı şirketlerinin yanı sıra Irak havayolları ve demiryolu şirketleri de dahil olmak üzere bu bakanlığa bağlı tüm taşımacılık şirketlerinin bu merasime katılmaya hazır olduğunu kaydetti.

Al Mesani vilayetindeki Saveh-Hecame demiryolu projesiyle ilgili olarak ise bu projenin tamamlanma oranının yüzde 96’ya ulaştığını ve bu projenin hükümetin büyük ve önemli bir projesi olduğunu açıkladı.

Irak Ulaştırma Bakanı, bu projenin bu yıl 9 Eylül’de tamamlanmasının planlandığını belirterek, projenin 2011 yılında durdurulmasına rağmen yüzde 96 oranında tamamlandığını ve son aşamalara yaklaşıldığını kaydetti.

Al-Saadawi şunları ekledi: Irak’ta mevcut hükümet kurulduğunda bu projenin faaliyetine yeniden başlandı. Bu proje, Fırat Nehri üzerinde üç devasa köprü ve iki istasyonu içeren 43 kilometre uzunluğunda bir demiryolu hattını içeriyor.

Irak Ulaştırma Bakanı, bu çalışmaların Erbain sırasında milyonlarca ziyaretçiyi kabul etmek için yapılması gereken hazırlıkların bir parçası olduğunu vurguladı ve bunun Irak hükümetinin İmam Hüseyin (a.s)’ın ziyaretçilerine en iyi hizmet ve olanakları sağlama konusundaki kararlılığını gösterdiğini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu