Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Afganistan

Uluslararası Kuruluşlar Afganistan’da Taliban Yönetimi Altındaki Kadınların Durumunun Kötüleşmesinden Endişe Duyuyor

Yeni bir Birleşmiş Milletler raporuna göre, çeşitli sosyal ve ekonomik sektörlerdeki Afgan kadınlarının durumunun bir yıl öncesine göre daha ümitsiz bir hal aldığını gösteriyor.

Bu rapor, Birleşmiş Milletler Yardım Misyonu Ofisi (UNAMA), Birleşmiş Milletler Kadın Ofisi ve Uluslararası Göç İdaresi tarafından ülkenin 33 farklı bölgesinde 888 kadın ve az sayıda erkekle birebir ve mecazi görüşmeler sonucunda ortaklaşa hazırlandı.

Raporda, kadınların yüzde 80’inin önemli konularda yerel Taliban yetkilileriyle herhangi bir etkileşimi ve iletişimi bulunmadığı ve dava açmak için erkeklere ve topluma güvenmek zorunda kaldıkları belirtildi.

Rapora göre, bu rapora katılan kadınların yüzde 64’ü, tek başlarına dışarı çıktıklarında kendilerini “hiç” güvende hissetmediklerini ve halka açık oldukları için “yönetici yetkililer ve topluluk üyeleri” tarafından “hedef alındıklarını” söyledi.

Bu rapora göre eğitim ve öğretimle ilgili yasaklar ve hareket özgürlüğüne yönelik kısıtlamalar, kadınların ve kız çocuklarının sağlık hizmetlerine erişimini daha da azaltacak gibi görünüyor.

Birleşmiş Milletler’in bulguları, kadınların yüzde 70’inin maddi durumunun ve gelirinin 2024’ün son çeyreğinde ilk üç aya göre daha kötü olduğunu gösteriyor.

Raporda, kadınların yüzde 59’unun, erkeklerin ise yüzde 36’sının, Afganistan’ın geleceğine ilişkin her türlü toplantı ve tartışmada kadınlara yüzde 50’lik bir pay verilmesi gerektiğini söylediği belirtiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu