Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Afganistan

Afganistan’ın Eğitim Sisteminin Taliban Tarafından Daha İyi Hizmet Verebilmesi ve Pakistan’a Yönelik Zihniyetin Olumlu Yönde Değiştirilmesi

Taliban grubunun manevi babası olarak bilinen Camiatu-l Ulema Pakistan’ın lideri Fazlur-Rahman; Taliban’ın, Afganistan halkının Pakistan’a karşı olumlu bir tutuma sahip olabilmesi için eğitim sistemini yeniden gözden geçirmeye karar verdiğini söyledi.

Pakistan’ın bu dini ve siyasi yüzü, Afganistan’ın eski hükümetlerinin Pakistan’a karşı olumsuz tutumları teşvik ettiğini söyledi.

Daha önce Afganistan’daki savaşı cihat, Pakistan’daki savaşı ise yasadışı sayan; Afganistan gezisi sırasında Taliban yetkililerinin kendisiyle eğitim sisteminin değiştirilmesi konusunu ayrıntılı olarak görüştüğünü söyledi.

Bundan önce Taliban kontrolündeki Afganistan Eğitim Bakanlığı da Afgan okullarının eğitim sisteminin altıncı sınıfa kadar revize edildiğini açıklamıştı.

Taliban’ın oluşturduğu yeni eğitim sistemi hakkında hâlâ çok fazla detay yok.

Taliban grubunun Afganistan’da kontrolü ele geçirmesinden sonra daha önce okullarda ve üniversitelerde okutulan Caferi fıkhı konuları bu grup tarafından kaldırıldı ve bazı yerlerden Caferi fıkhı konulu kitaplar toplanıldı.

Diğer taraftan; Taliban’ın eğitim sisteminde yaptığı yeni değişikliklerle birlikte bazı tarihi temaların, ünlülerin ve Peştun olmayan etnik grupların yüzlerinin içeriklerinin kaldırıldığı, bazı dini temaların yerini modern bilime ve sosyal konularla Pakistan’daki aşırıcı okulların görüşlerine bıraktığı söyleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu