Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kutsal Mekanlar

İmam Hüseyin (a.s) ve Hazreti Abbas (a.s)’ın Türbelerinin ve Çevrelerinin Temizlenmesi, Yıkanması ve Aşura Sonrası Halıların Kaldırılması

İmam Hüseyin (a.s) ve Hazreti Abbas (a.s)’ın mukaddest türbelerinin yöneticileri, bu kutsal mekanların temizliğini ve güvenliğini sağlama konusundaki kararlılıklarını gösteren bir eylemle, kutsal türbelerin etrafındaki kumları temizlemek için geniş kapsamlı bir çalışma başlattı.

Aşura gününü, dünyanın her yerinde, müminler ve Ehl-i Beyt (a.s)’ı sevenler arasında düzenlenen en önemli dini merasimlerden biridir.

Bu merasim, İmam Hüseyin (a.s)’ın ve onun vefalı ashabının şehadeti münasebetiyle, mukaddes Kerbela’da Hazreti İmam Hüseyin (a.s) ve Hazreti Abbas (a.s)’ın mukaddes türbelerinde, milyonlarca ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşmektedir.

Aşura gününün mukaddes Kerbela şehrinde anılması, bu topraklarda yüzyıllar önce geçmişten miras kalan bir takım örf ve kültürleri içermekte olup ziyaretçiler ile Ehl-i Beyt (a.s)’ı sevenler arasındaki manevi bağları güçlendirmelerine yardımcı olmaktadır.

Muharrem ayı başlamadan önce İmam Hüseyin ve Hz. Abbas’ın türbelerinin yetkilileri, tüm imkanlarını kullanarak, ziyaretçilerin bu matem ayında karşılaştıkları eksiklikleri ve sorunları çözmek için, özellikle de, Aşura günü ve gecesi özel merasimlerin yanı sıra Tuveyric ve Beni Esed merasimlerinin programları da kapsamlı şekilde başladı.

Bu amaçla kutsal mekanların duvarları plastik brandalarla kaplandı.

Ayrıca Tuveyric ve Beni Esed’in merasimleri ve törenleri başta olmak üzere kutsal türbelere giden yollarda ve ziyaretçilerin güzergahlarında ve giriş kapılarında 24 saat kumlama ve tesviye çalışmaları da ilgili teknik birimler tarafından gerçekleştirilmiştir.

Söz konusu faaliyetlerin devamında, kutsal türbelerin boydan boya ve iki türbe aralarının kırmızı halılarla kaplanmasının yanı sıra, halıların alt kısmına da 14.000 metrekareden fazla olduğu tahmin edilen şeffaf naylon halılar yerleştirilmiştir.

Merasimlerin tamamlanmasının ardından sıra mukaddes mekanların temizlik ve düzenine geldi. Mukaddes türbelerde görev alan kişiler, İmam Hüseyin (a.s)’ın ziyaretçilerine en iyi hizmeti verebilmek adına bu konuda gerekli tedbirleri almışlardır.

Bu doğrultuda Tuveyric ve Beni Esed’ın matem merasimi için türbenin girişlerine serpilen kumlar türbe ve çevresinden ve giriş kapılarından temizlendi, yıkandı ve halıların üzerindeki ve altındaki naylonlar en hızlı şekilde kaldırıldı.

İmam Hüseyin (a.s) ve Hazreti Abbas (a.s)’ın kutsal türbelerinin yönetici temsilcileri, İmam Hüseyin (a.s)‘a merasimlerin yerine getirilmesi için ziyaretçilere ve Ehl-i Beyt (a.s) aşıklarına rahat, arzu edilen ve temiz bir ortam sağlamaya çalışmaktadır ve bahsedilen önlemler bu doğrultuda alınmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu