Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Afganistan

Birleşmiş Milletler: Son 30 yılda Afganistan’da 45.000 kişi Savaştan Kalma Mayın ve Mühimmatların Kurbanı Oldu.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), 1989’dan bu yana 45.000 Afgan vatandaşının mayın patlamaları ve patlayıcı savaş kalıntılarının kurbanı olduğunu söylüyor.

21 Temmuz Pazar günü bu kurum X platformunda yayınladığı istatistikte Afganistan’da her ay 110 kişinin savaştan kalan mayın ve patlayıcıların kurbanı olduğunuz söyledi.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, 2024 yılında bütçe eksikliklerinin mayın temizleme programlarını ve mağdurlara yardımları tehdit ederek 3,4 milyon insanın hayatını riske atacağını söyledi.

OCHA daha önce Ocak-Haziran 2024 arasında Afganistan’da toplam 292 kişinin savaştan kalan mayın ve patlayıcıların kurbanı olduğunu söylemişti.

Bu kurum, mağdurların yüzde 88’inin çocuk olduğunu söyledi.

Bu olayların yüzde 50’si çocukların savaştan kalma patlayıcılarla oynaması sırasında, yüzde 15’i ise çocukların hurda metal toplaması sırasında meydana geldi.

Afganistan’ın, onlarca yıldır devam eden savaş nedeniyle hâlâ vatandaşlarının hayatını tehdit eden mayın ve patlayıcı maddelerin bulunduğu ülkelerden biri olduğunu belirtmek gerekir.

Bu mayınlardan bazıları Taliban tarafından yirmi yılı aşkın bir süredir ülkenin farklı bölgelerine yerleştiriliyor.

Birleşmiş Milletler Afganistan’da üç milyon insanın, mayınların ve savaştan kalma patlayıcı kalıntıların bir kilometre yarıçapında yaşadığını söylüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu