Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
AfganistanTürkiye

Taliban’ın Şiilere Yönelik Baskısı devam Ediyor; Aşura Günü Herat’ta 13 Şii ve Hazara Genç Tutuklandı

Kaynaklardan medyaya, Taliban’ın Muharrem ayının 10’unda Herat vilayetinin Cebrail mahallesinde 13 kişinin tutukladığı ve akıbetlerinin bilinmediği söylendi.

Bu kişiler, Taliban istihbaratının Muharrem bayraklarının indirilmesi yönündeki emirlerine direndikten sonra tutuklandı.

Kaynaklar, Taliban grubunun bu gençleri 16 Temmuz Salı günü Hac Abbas bölgesi ve El Mehdi kasabasında tutukladığını söyledi.

Kaynaklara göre Taliban istihbaratı, Hac Abbas mahallesindeki gençlerin lideri olan Samet Hazare isimli bir kişiyi ve 13 kişiyi daha tutukladı, bu kişilerin akıbetiyle ilgili ise henüz bir haber alınamadı.

Taliban grubu şu ana kadar bu gençlerin tutuklanmasıyla ilgili herhangi bir yorumda bulunmadı.

Bu yılki Aşura töreninleri Taliban’ın kısıtlamaları ve yaygın muhalefeti gölgesinde geçirildi.

Taliban, başta Kabil, Herat, Gazne ve Belh olmak üzere çeşitli illerde Aşure bayraklarını indirerek Şiilerin matem ve dini merasimlerini şiddetli bir şekilde dağıttı.

Geçen hafta Herat ilinde iki çocuğu olan Habib isimli genç bir azadar, Taliban askeri güçleri tarafından kurşunlandı.

19 Temmuz Cuma günü Afganistan’ın kuzeyindeki Sarpol vilayetinde yas tutanların çadırına el bombasıyla saldırı düzenlenmiş, bunun sonucunda 7 kişi yaralanmıştı.

Bundan iki gece önce Taliban güçleri, Belh vilayetinin başkenti Mezar-ı Şerif camilerinde düzenlenen matem merasimlerine saldırarak merasimleri yarıda kesti.

Haberlere göre bu grup, güvenliği sağlama bahanesiyle Kabil’in batısındaki tüm yolları kapatmış hatta Muharrem ve Aşura merasimleri sırasında bazı azadarları dövmüşlerdir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu