Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
İran

İran’dan Her Ay 150 ila 200 Hemşire Göç Ediyor

Hemşirelerin İran’dan göç etmesi yeni bir konu değil falat özellikle son yıllarda artan ve yoğunlaşan eğilim kimseden gizlenemiyor.

Bu olay inkar etmeyi aşarak , tamamen açık bir hal almış durumdadır.

Bu sorunun çeşitli nedenleri var ancak ihmal edilen sorun, ilgili otoritelerin bu konuyla mücadelede planlı bir yaklaşıma sahip olmamasıdır.

İran’da hemşirelerin göçü konusu son yıllarda karmaşık bir sorun haline geldi.

Genellikle iki yaklaşımla karşılaşılan bir sorun olan İran’dan hemşire göçünün sağlık sistemi için büyük bir tehdit olduğunu gören ve hemşire göçünün daha fazla hemşire açığına yol açtığını, iş zorluğunu ve çalışanlarda memnuniyetsizliği artırdığını düşünenler var. Hemşire göçü mümkün olan her şekilde engellenmelidir çünkü hemşire sıkıntısı İran için büyük bir kriz haline gelmiştir.

Öte yandan hemşirelerin göçünü bir fırsat ve küresel bir sorun olarak gören bazıları da bunu, uluslararası pazarlarda var olmak için bu fırsatı kullanması gereken İranlı hemşirelerin kalite ve yeteneğinin bir işareti olarak görüyor.

Hemşirelerin İran’dan göç oranları hakkında çeşitli istatistikler söylendi ancak göçün nedenleri hakkında daha fazla bilgi var.

İran’da hemşirelerin göç nedenleri işsizlik, çok çalışma ve düşük maaşlar, genel olarak hemşireler ve doktorlar arasındaki ayrımcılık, mesleki ayrımcılığın yanı sıra sosyal ve ekonomik sorunlar gibi konular hakkında da çeşitli araştırmalar yapılmıştır. Göç nedenleri olarak da istikrarsızlık, yolsuzluk, yaşam kalitesinin yurt dışında daha iyi şartlarda olmaları ülkenin yönetim şekli, sosyal ayrımcılığın varlığı, hukuka karşı kişiler arasındaki eşitsizlikler, çocuklar için daha iyi sosyal fırsatlar, İran dışında bireysel ve toplumsal özgürlüklere erişim ise artan çevresel krizler, aile ve arkadaşlarla yurt dışında yeniden bir araya gelme gibi nedenler gösteriliyor.

İran Hemşirelik Sistemi Yüksek Konseyi üyesi Feridun Muradi, geçtiğimiz günlerde her ay 150 ila 200 hemşirenin İran’dan göç ettiğini söyledi.

Ayrıca şunları ekledi: “Hemşirelik öğrencisi başına 1,5 ila 2 milyar Tümen harcanıyor, ancak bunları kolayca kaybediyoruz.”

Gelecek hükümetin hemşirelere el atması gerektiğini vurgulayan Feridun Muradi, hemşirelerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve genç işçilerin işe alınmasıyla bu sorunun önemli bir kısmının çözülebileceğine dikkat çekti.

Hemşirelerin en önemli talebinin “Hemşirelik Hizmetleri Tarifesi Yasası’nın doğru uygulanması” olduğunu açıkladı ve: “Uzun lzamandır hemşirelerin hizmet tarifesinin hemşirelerin hesabına yatırılmadığını ve bir yılı aşkın süredir hemşirelerin eline geçmediğini. söyledi.

Hemşirelik Sistemi Yüksek Kurulunun üyesi, “ciddi insan gücü açığını” bu mesleğin sorunlarından biri olarak değerlendirerek şöyle konuştu: “İnsan gücü eksikliğinden kaynaklanan iş baskısının diğer hemşireler tarafından telafi edilmesi gerekiyor ve bu da hemşirelere zorla fazla mesai yapılması şeklinde gerçekleşiyor.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu