Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Dünya

Bilim Adamları 60 Milyon Yıl Önce Oluşmuş Yeni Bir Kıta Keşfetti

İngiltere’deki Derby Üniversitesi’nden araştırmacılar, bölgedeki levha tektoniği hareketlerini incelerken, Kanada ile Grönland arasındaki Davis Boğazı’nın altında, tesadüfen 400 kilometreden uzun bir kara kütlesi keşfetti.

Arabic Sky News web sitesi şunları yazdı: “Araştırmacılar, ayrı bir kıta haline gelen ve tektonik bir kütle olan yeni Davis Boğazı prokıtasının, Grönland ile Kuzey Amerika kıtası arasındaki deniz tabanında uzun bir yarıklanma döneminde oluştuğunu açıkladılar.”

Araştırmaya göre, Kanada ile Grönland arasındaki ilk yarık yaklaşık 118 milyon yıl önce başladı, ancak deniz tabanı 61 milyon yıl öncesine kadar yayılma göstermedi ve şimdiki Davis Boğazı olarak bilinen yeri oluşturdu.

Araştırmacılar, bulgularının, İzlanda’nın kuzeydoğusundaki Jan kıtası ve Batı Avustralya kıyılarındaki Golden Drake Knoll dahil olmak üzere dünya çapında diğer ilk kıtaların nasıl oluştuğunu anlamak için kullanılabileceğini umduklarını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu