Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Dünya

Şii Hakları Denetleme Komitesi Bazı Arap Ülkelerinde Muharrem Ayında Hüseyiniye’lere Yönelik Gerçekleştirilen Olumsuz Muameleleri Kınadı

Şii Hakları Denetleme Komitesi (Shia Rights Watch), bazı Arap ülkelerinde Muharrem ayında Hüseyniyyelere ve matem merkezlerine yönelik olumsuz muameleden derin üzüntü duyduğunu ifade ederek, bu ülkelerin liderlerinden Hüseyniyelerle mücadelede bilgelik çağrısında bulundu.

Şii haber ajansına göre, bu komite yaptığı açıklamada şunları ifade etmiştir: Arap ülkelerinin bazı liderleri, Hüseyniyelerin ve matem merkezlerinin Muharrem ayı boyunca faaliyetlerini organize etme bahanesiyle hiç dikkate alınmaksızın, düşünülmemiş kararlar almıştır. Bu merasimlerin kökleri dini metinlere dayanmakta ve yüzyıllardır o ülkelerdeki geçmiş nesillerden miras kalmıştır.

Bu örgüt açıklamasında ayrıca şunları yazdı: Bu ülkelerde mezhep çatışması yaratmaya çalışan kişilerin kötü niyetlerini engellemek ve fırsat kayıplarını önlemek için bu ülkelerin hükümet yetkililerinin gerekli tedbirleri düşünmesi ve uygulaması gerekmektedir. Bu konu bütün vatandaşlar, dinler ve mezhepler için uygulanması zaruri alan bir esastır.

Şii Hakları İzleme Örgütü söz konusu ülkelerin yetkililerinin birliğin sağlanması için gerekli olan uygulamaları ayrımcılık yapmadan veya belirli bir partiyi ve hareketi ayırt etmeden tüm vatandaşlarına sevgi ve insani muamelede bulunarak yapması gerektiğini vurguladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu