Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Dünya

Japonya’da Yüksek Hava Sıcakları Can Kaybını Neden Oldu 19 Kişi Öldü, 9 Bin 105 Kişi Hastaneye Kaldırıldı

Japonya’da Yüksek Hava Sıcakları Can Kaybını Neden Oldu 19 Kişi Öldü, 9 Bin 105 Kişi Hastaneye Kaldırıldı

Japonya’da bu yıl Temmuz ayın başından beri etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle en az 19 kişi hayatını kaybetti, 9 bin 105 kişi sıcak çarpması nedeniyle hastaneye kaldırıldı. İçişleri ve Haberleşme Bakanlığı Yangın ve Afet Yönetimi Dairesi tarafından yapılan açıklamada, sıcak çarpması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı ve hastaneye kaldırılanların sayısı bildirildi. Yetkililer, dışarıya çıkmama, evde klima kullanma ve bol su tüketme uyarısında bulundu
İçişleri ve Haberleşme Bakanlığı Yangın ve Afet Yönetimi Dairesi’nden yapılan açıklamada, 1-7 Temmuz tarihleri arasında ülke genelindeki 14 eyalette yaşayan en az 19 kişinin bin 105 kişinin sıcak çarpmasına bağlı semptomlar nedeniyle hastaneye kaldırıldığı belirtilirken, vakaların 5 bin 378’ini 65 yaş ve üzeri kişilerin oluşturduğu kaydedildi.

Japonya’nın çeşitli bölgeleri bu ayın başından beri aşırı sıcakların etkisine girmiş, ülkenin birçok eyaletinde 35 dereceyi aşan sıcaklıklar gözlenmişti. Bu yazın sıcaklık rekoru geçtiğimiz Pazar günü ülkenin Shizuoka şehrinde kaydedilirken, termometreler 40 dereceyi göstermişti. Bunun 1940 yılından bu yana kentte kaydedilen en yüksek sıcaklık olduğu açıklanmıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu