Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
İslam Dünyası

İsrail’in Saldırıları Filistin’de Can Almaya Devam Ediyor

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları 2023 yılın 7 Ekimden günümüze kadar devam ederken can kaybı ve yaralanma sayısı yükselmekte, bunun yanı sıra yerleşik meskûn yerler, okullar ve hastanelerinde yıkılışı da artış gösteriyor.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son günlerde 283 artarak 37 bin 84’e yükseldi. İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 283 artarak 37 bin 84’e, yaralı sayısı 76 bin 214’e yükseldi.

İsrail Saldırıları Neticesinde Yıkılan Okullar Ve Hastaneler

İsrail saldırıları nedeniyle Gazze’de 16 hastane ve 34 sağlık merkezi hizmet dışı kaldı
Gazze’deki hükümet, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi’nde 16 hastane ile 34 sağlık merkezinin hizmet dışı kaldığını duyurdu.
Birleşmiş Milletler (BM), İsrail’in yoğun saldırıları altındaki Gazze okullarının yüzde 80’inden fazlasının yıkıldığını, Filistin’in eğitim sisteminin sistematik şekilde yok edildiğini bildirdi.

İsrail’in Gazze ‘ye yönelik saldırında 5 bin 479’dan fazla öğrenci, 261 öğretmen ve 95 profesör öldürüldü. 7 bin 819’dan fazla öğrenci ve 756 öğretmen yaralandı. Bu sayı her geçen gün artıyor.

Filistin Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanlığı ise Batı Şeria’da 7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri ve Filistin topraklarını gasp eden İsraillilerin saldırılarında 57 okulun tahrip edildiğini açıkladı.

SAWP, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten beri Gazze’deki 11 üniversitesinin tamamını bombaladığını aktardı.
Bombalanan üniversiteler şöyle: “Gazze İslam Üniversitesi, El Ezher Üniversitesi, El Kudüs Açık Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Filistin Üniversitesi, İsra Üniversitesi, Gazze Üniversitesi, El-Aksa Üniversitesi, Filistin Teknik Yüksekokulu, Filistin Hemşirelik Yüksekokulu, Uygulamalı Bilimler Arap Yüksekokulu.”

SAWP verilerine göre, söz konusu saldırılar sonucunda 90 bin üniversite öğrencisinin yükseköğrenimi yarıda kesilirken, yıkılan veya zarar gören yaklaşık 370 okulun 620 binden fazla öğrencisi de eğitimlerinden oldu. Gazze’de 231 öğretmen ve akademisyen ile 4 bin 237 öğrenci şehit oldu, 7 bin 800 öğrenci ve 707 eğitim çalışanı yaralandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu