Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
İslam Dünyası

Müslüman Olmamasına Rağmen İslam’ı Tanıtarak Fenomen Haline Geldi

Japonya’da Ikuto Hongu isimli şahıs kendisi Müslüman olmadığı halde İslam’ı tanıtarak fenomen oldu.

Sosyal medya içerik üreticisi İkuto Hongu isimli şahıs Japonya’da kendisi Müslüman olmamasına rağmen sosyal medya hesaplarında İslam’ı tanıtarak 1 milyon takipçiye ulaştı. 1 milyon takipçi sayısına ulaşan medya içerik üreticisi yaptığı açıklamada, ‘‘Hedefim İslam’ı dünyaya sevdirmek, ’’diye konuştu.

Japonya’da sosyal medya içerik üreticisi İkuto Hongu kendisi Müslüman olmadığı halde sosyal medya hesaplarından İslam dinini ve kültürüyle ilgili paylaşımlar yaparak, dünyaya İslam dinini ve Kültürünü yaymasını amaçlıyor. Japonya’yı ziyaret eden Müslümanlara helal restoranları tanıtan ve İslam dinini öğrenmeye çalışan Japonya vatandaşı Hongu, sosyal medya platformu Instagram’da açtığı ‘‘NAVİTO HALAL’’ isimli hesapla 1 milyon takipçi sayısına ulaştı.

‘‘Şimdi en büyük hedefim, Japonya’nın Müslümanları anlamasını sağlamak’’

İçerik üreticisi Hongu Malezya’da eğitim görmesi nedeniyle İslam dinine ilgi duyduğunu şöyle aktardı, “Aslında Kobe’de doğdum ve orada geçmişi oldukça eskiye dayanan bir cami vardı. Ve Müslüman toplumu çok arkadaş canlısıydı” dedi.

Japonya’nın Kobe şehrinde yakından tanıma fırsatı bulamadığı Müslümanları Malezya’da yakından tanıdığını belirten Hongu, “Oradaki Müslümanlar da çok arkadaş canlısıydı” ifadelerini kullandı.

“Şu an yaptığım şeyin amacı, Müslümanları anlamasını ve kucaklamasını sağlamak” diyen Hongu, “Çünkü Malezya’da birçok Müslüman arkadaşım oldu ve hepsi Japonya’ya geldiğinde helal yemek bulamadığından dert ediyordu” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu