Dünya

Dünyada Yemek Atıkları Azaltılarak 153 Milyon İnsan Doyurulabilir:

Ekonomi ve kalkınma kuruluşu geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler gıda komitesi ile ortaklaşa düzenledikleri raporda dünya genelinde yiyecek ve gıda atıklarının azaltılması, yayılan sera gazlarını yarıya indirerek küresel ısınmayı azaltıp 153 milyon insanın olumsuz beslenmelerini sonlandıracaktır.

Tarım kuruluşunun söylediğine göre insanların tüketmesi için üretilen gıdaların 3’te 1’i ziyan olmaktadır. Bu da dünya genelinde hiçbir faydası bulunmayan sera gazlarına dönüşmektedir.

Çiftçilik, ormancılık ve buna benzer tarım faaliyetleri insan kaynaklı salınan sera gazlarının 5’te 1!ini oluşturmaktadır.

Bu rapora göre 2021 ve 2023 yılları arasında, bozuk veya az ömürlü meyve ve sebzeler gıda atıklarıın yarısından fazlasını teşkil etmiştir. Bu sebze ve meyveler dünya genelinde atılan gıdaların 4’te !inden de fazlasını oluşturmaktadır.

Raporun sonunda verilen uyarıya göre; bu gıda atıklarının önüne geçecek adımları atarak dünya genelinde gıda tüketiminde kayda değer bir artış gösterebilir. Zira bu sebeple gıdaya ulaşım kolaylaşacak, gıda fiyatları düşecek ve ekonomik açıdan zayıf olan toplumların da gıdalara ulaşması kolaylaşacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu