Kutsal Mekanlar

Necef Eşref’te 4 milyondan fazla ziyaretçi katılımıyla Kadir-i Hum Bayramını kutladı

Hazratı Emir el-Mü’minin’in (a.s) kutsal türbesinin yetkileri, , kadir-i hum Bayram törenine katılan ziyaretçilerin sayısının 4 milyondan fazla kişi olduğunu tahmin ediyor.
Necef Eşrefin valisin, Kadir-i hum Bayramı törenine yönelik güvenlik ve hizmet başarısı üst seviyede olduğunu ifade ederken, Alevi türbesi de bu törene katılan kişi sayısının 4 milyonun üzerinde olduğunu açıklandı.


Ayrıca şunları ifade etti: Kutsal Türbe personelinin yanı sıra kutsal türbeye gelen insanlarn hizmet etmek için 2 bin 500 gönüllü de hazır olduğunu ve 60’ı aşkın medya da bu etkinliğin haberlerine yayınlamak için katıldı.
Necef Eşref Valisi Youssef Kanawi, düzenlediği basın toplantısında kadir-i hum bayram töreninde durumu kontrol altına almak için hazırlanan güvenlik ve hizmet planlarının başarısını duyurdu ve bu törende herhangi bir olumsuz vaka can kaybı, hatta ciddi yaralanmanın yaşanmadığını kayıt etti .
ayrıca kanawi Irak İçişleri ve Sağlık Bakanlarının Necef Eşref teki Kadir-i hum töreni için özel planların başarı geçtiğini söyledi, bu başarı güvenlik ve diğer hizmetlerde bizi destekleyen tüm katılımcılar için olduğun vurguladı.
Necef Eşref Vilayet Meclisi Güvenlik Komitesi Başkanı “Zayd Al-Shamhi” Kadir Bayramı töreninin güvenliğini sağlamak amacıyla vilayetin polis komutanlığından 12 bin mensubun ve diğer 5 bin kuvvetin yanı sıra Halk Seferberlik Örgütü güçlerinin de operasyona katıldığını açıkladı.


Irak’ın resmi haber ajansı (WAA), Salı akşamı internet sitesinde, Alavi Kutsal Türbesi yönetim kurulu üyesi “Ahmad Al-Quraishi”nin, Kadir-i hum Bayramı’na 4 milyonu aşkın kişi katıldı. Necef Eşref’teki Emirül Mümin’in kutsal türbesinde kadir-i hum törenine katılanlara bir milyonun üzerinde yemek dağıtıldığını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu