Kutsal Mekanlar

Emire-l Müminin Ali (a.s)’ın mutahhar harem-i şerifleri en büyük Ilahi bayram olan Gadir Hum bayramına milyonlarca zevvarı misafir etmek için hazırlandı.

Emire-l Müminin Ali (a.s)’ın mutahhar harem-i şerifleri milyonlarca zevvarın Allah’ın büyük ziyafeti olan Hz. Ali (a.s) ile biyatlarını yenilemelerine ev sahibi yapmaya hazır olduklarını duyurdu.

Kendi resmi internet sitelerinden yapılan duyuruya göre: “ Mukaddes Necef Şehri ve Emire-l Müminin’in mutahhar harem-i şerifleri bu büyük Ilahi münasibete, Irak’ın içinden ve ülke dışından gelecek olan ehli beyt dostlarına ev sahipliği yapmaya hazırdır.”

Yine kendi sitelerinden yapılan duyuruya göre:” Bu büyük bayram için harem-i şerif tarafından çeşitli dini, kültürel ve sosyal programlar hazırlanmıştır.

Duyurunun devamında devlet makamlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, emniyet güçleri, hizmet kuruluşları ve heyetlerle gerekli olan iş birliklerinin yapıldığı açıklandı.

Hatırlatılmasında fayda olacağı üzere Irak Devlet’I tarafından Gadir Hum Bayramı’nın resmi tatil olarak kabul edilmesinin neticesinde bu yıl etkinlikler daha kalabalık bir şekilde gerçekleşecektir.

Dünya meteoroloji birliği: El Nino hava durumu yerini Lalina havasına bırakacaktır.

Dünya meteoroloji birliği El Nino hava durumunun yerini Lalina hava durumuna bırakacağını duyurdu.

Meteoroloji uzmanları Lalina hava durumunun etkisiyle bu yaz Atlas Okyanusu’nda  şiddetli fırtınaların olacağını bildirerek, Avustralya ve Güney Doğu Asya ülkelerinde kuraklık ve orman yangınlarının oluşabileceğinin haberini verdi.

Lalina ve El Nino, doğal hava olayları olarak her bir kaç yılda bir kendisini göstermektedir.

İnsanların yeryüzüne vermis olduğu zararla da, bu iki hava olayının sonuçlarının daha şiddetli olmasını etkilemiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu