محیط زیست

دهلی نو آلوده‌ترین پایتخت جهان برای هشتمین سال پیاپی؛ گزارش هاد پایش کیفیت هوا درباره بحران جهانی آلودگی هوا

دهلی نو آلوده‌ترین پایتخت جهان برای هشتمین سال پیاپی؛ گزارش هاد پایش کیفیت هوا درباره بحران جهانی آلودگی هوا

گزارش سال ۲۰۲۵ نهاد پایش کیفیت هوا IQAir نشان می‌دهد که تنها ۱۴ درصد از نزدیک به ۱۰ هزار شهر جهان در محدوده استاندارد کیفیت هوای سازمان جهانی بهداشت قرار دارند.

در این گزارش، دهلی نو برای هشتمین سال متوالی آلوده‌ترین پایتخت جهان شناخته شده است.

این گزارش تأکید می‌کند که افزایش سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار به انرژی پاک برای مقابله با آلودگی هوا اهمیت حیاتی دارد.

به نوشته خبرگزاری آناتولی، دهلی نو در سال گذشته با میانگین سالانه ۸۲.۲ میکروگرم بر مترمکعب، ذرات معلق با قطر کمتر از ۲.۵ میکرومتر در صدر جدول قرار گرفت و پس از آن داکا در بنگلادش، دوشنبه در تاجیکستان و انجامنا در چاد آلوده‌ترین شهرها بودند.

گزارش نهاد پایش کیفیت هوا IQAir همچنین اشاره می‌کند که تنها ۱۳ کشور و منطقه موفق شده‌اند استاندارد سالانه ۵ میکروگرم بر مترمکعب، ذرات معلق با قطر کمتر از ۲.۵ میکرومتر را رعایت کنند.

در مقابل، پاپئته در پلی‌نزی فرانسه، سن‌خوان در پورتوریکو و بریج‌تاون در باربادوس از پاک‌ترین پایتخت‌ها محسوب می‌شوند.

آنکارا نیز با ۱۱.۴ میکروگرم بر مترمکعب در رتبه هشتم این فهرست قرار گرفته است.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا