یورشهای خونین نیروهای حکومت سعودی به منطقه شیعه نشین عوامیه؛ چهار حمله، یک بازداشت و سه شهید از یک خانواده

یورشهای خونین نیروهای حکومت سعودی به منطقه شیعه نشین عوامیه؛ چهار حمله، یک بازداشت و سه شهید از یک خانواده
در ادامه سیاستهای سرکوبگرانه حکومت سعودی، شهر شیعهنشین عوامیه در استان شرقیه عربستان طی یک هفته اخیر شاهد چهار عملیات امنیتی شدید بود که با بازداشت، تخریب منازل، تهدید ساکنان و ارعاب رسانهای همراه شد.
عملیاتی که بار دیگر پرده از سرنوشت تراژیک خانوادهای برداشت که سه فرزندش یا اعدام شدهاند یا در زندان بهسر میبرند.
در روزهای گذشته، شهر شیعهنشین عوامیه از توابع شهرستان قطیف در استان شرقیه عربستان، بار دیگر صحنه موجی از یورشهای خشونتبار نیروهای امنیتی سعودی بود.
به گزارش حساب توییتری «شبکه ثوار النمر»، از روز دوشنبه تا پنجشنبه هفته گذشته، چهار عملیات امنیتی بیاعلام قبلی در مناطق مختلف عوامیه بهویژه منطقه الجبل و محله شُکرالله صورت گرفت.
این عملیاتها با استفاده از خودروهای زرهی و تجهیزات نظامی سنگین انجام شد و با تخریب منازل و ارعاب شدید مردم همراه بود.
بر اساس جزئیات منتشرشده از سوی همین منبع، نخستین یورش در صبح روز دوشنبه 21 جولای 2025 به مزرعه خانواده آلتحیفه انجام شد.
دومین حمله در سحرگاه چهارشنبه 23 جولای در محله شکرالله رخ داد.
سومین و چهارمین یورش نیز روز پنجشنبه 24 جولای در منطقه الجبل، به فاصله چند ساعت از یکدیگر و با خشونتی مضاعف اجرا شد.
این یورش های ناگهانی و حملات غافلگیرانه، که با ورود خشونتآمیز نیروهای امنیتی یا نظامی به مکان های یاد شده، با تهدید مستقیم مردم برای سکوت و جلوگیری از اطلاعرسانی رسانهای همراه بوده است.
در جریان یکی از این حملات، جوانی به نام نذیر آل آدم بازداشت شد؛ چهرهای که تنها یک نام در میان فهرست بلند بازداشتشدگان نیست.
نذیر آل آدم، برادر سه تن از قربانیان پیشین سرکوب حکومتی است: «منیر آل آدم» و «ماجد آل آدم» که بهترتیب در جریان اعدامهای سیاسی و عملیاتهای امنیتی پیشین به شهادت رسیدند، و «حسین آل آدم» که هماکنون در زندان بهسر میبرد و با حکم سنگین و محاکمهای بدون حداقلهای قانونی، روزهای دشواری را سپری میکند.
به گفته فعالان محلی در گفتوگو با «شبکه ثوار النمر»، بازداشت نذیر آل آدم با خشونت، ضرب و شتم و تخریب منزل همراه بوده است.
گزارشها حاکی است که ساکنان منطقه حتی اجازه ثبت تصاویر یا ارسال خبر از محل حادثه را نداشتهاند و نیروهای امنیتی، با تهدید و ارعاب، فضای عمومی را به شدت کنترل کردهاند.
این اقدامات که در سکوت رسانههای رسمی عربستان و با نهانسازی کامل اطلاعات و جلوگیری از انتشار اخبار و گزارشها توسط منابع رسمی همراه با سانسور کامل خبری صورت گرفته، نگرانی فعالان حقوق بشر را برانگیخته است.
فعالان حقوق بشر با استناد به این سلسله وقایع، تأکید دارند که شهرهای شیعهنشین همچنان هدف سیاستهای سرکوبگرانه نظام سعودی هستند و خانوادههای بسیاری از شیعیان، مانند خاندان آل آدم، قربانی نسلکشی خاموشی شدهاند که در سایه حکومت سعودی ادامه دارد.