جهان اسلام

نسل جوان، موتور تحول جهانی؛ تأکید سازمان ملل بر سرمایه‌گذاری برای آینده جوانان

نسل جوان، موتور تحول جهانی؛ تأکید سازمان ملل بر سرمایه‌گذاری برای آینده جوانان

در روز جهانی جمعیت، دبیرکل سازمان ملل متحد با تأکید بر نقش تعیین‌کننده جوانان در آینده جهان، از دولت‌ها خواست تا با تضمین حقوق و فرصت‌های برابر، زمینه‌ساز شکوفایی نسل جوان شوند.

سازمان ملل متحد روز جمعه یازدهم جولای، هم‌زمان با روز جهانی جمعیت، بار دیگر بر اهمیت نسل جوان در شکل‌دهی به آینده‌ای عادلانه، پایدار و صلح‌آمیز تأکید کرد.

آنتونیو گوترش، دبیرکل این سازمان، در پیامی که به همین مناسبت منتشر شد، جوانان را «عاملان تغییر» خواند و تصریح کرد که باید از حقوق آنان حمایت و در توانمندسازی‌شان سرمایه‌گذاری شود.

وی در ادامه گفت: «در حالی که بسیاری از جوانان با چالش‌هایی نظیر ناامنی اقتصادی، نابرابری جنسیتی، بحران اقلیمی و درگیری‌های فزاینده روبرو هستند، با این حال با شجاعت و درایت به میدان آمده‌اند و خواهان نظام‌هایی هستند که از حقوق و انتخاب‌های آنان پشتیبانی کند.»

ناتالیا کانم، مدیر اجرایی صندوق جمعیت سازمان ملل (UNFPA)، نیز بر ضرورت گوش سپردن به مطالبات جوانان تأکید کرد و افزود: «جوانان تنها به آینده شخصی خود فکر نمی‌کنند، بلکه نگران جهانی هستند که فرزندانشان در آن زندگی خواهند کرد.»

آنتونیو گوترش از دولت‌ها خواست با توسعه سیاست‌هایی در زمینه آموزش، بهداشت، و حقوق باروری، زمینه‌ساز آینده‌ای بهتر برای نسل جوان شوند.

وی در ادامه افزود: «باید در کنار جوانان بایستیم و جهانی بسازیم که در آن هر فرد بتواند سرنوشت خود را به‌دست گیرد.»

در همین روز، کمیته جایزه جمعیت سازمان ملل از برگزیدگان سال 2025 نیز تقدیر کرد.

در بخش فردی، وارشان دشپاندی، بنیان‌گذار سازمانی در هند که به توانمندسازی زنان دالیت می‌پردازد، مورد تجلیل قرار گرفت.

در بخش گروهی نیز اتحادیه بین‌المللی مطالعات علمی جمعیت (IUSSP) برای نقش مؤثرش در سیاست‌گذاری جمعیتی و گسترش علم جمعیت در مناطق مختلف جهان برنده این جایزه شد.

در آموزه‌های ناب اسلام علوی، جوانان به‌عنوان سرمایه‌های الهی و نیروی محرکه جامعه مورد توجه ویژه قرار گرفته‌اند.

اهل‌بیت علیهم‌السلام، همواره جایگاه جوان را نه‌تنها از منظر توان جسمی، بلکه به‌عنوان حاملان آگاهی، صداقت و پویایی فکری تبیین کرده‌اند.

امیرالمومنین علیه‌السلام در نهج‌البلاغه می‌فرمایند: دل جوان چون زمین آماده‌ کشت است؛ آنچه در آن افکنده شود، می‌پذیرد. این بیان گواه آن است که دوران جوانی، زمان طلایی شکل‌گیری باورها و مسئولیت‌پذیری اجتماعی است.

پیامبر خدا صلی‌الله علیه و آله نیز بارها در کادرسازی و اداره امور امت، از جوانان بهره گرفتند و آنان را در صف نخست دعوت و جهاد قرار دادند، همان‌گونه که اسامه بن زید را با وجود سن کم، فرمانده سپاه قرار دادند.

از دیدگاه اسلام علوی، شکوفایی استعدادهای جوانان، تربیت ایمانی و مشارکت مؤثر آنان در ساخت تمدن توحیدی، وظیفه‌ای الهی بر دوش امت و حاکمیت اسلامی است.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا